Sült gombás, lilahagymás saláta – Egészségséf

Kiadós salátát hús nélkül is lehet készíteni. Ha a saláta nem köret, hanem főétel, akkor érdemes tartalmasabb dolgokat is belerakni, hogy nem maradjunk éhesek. Ezt a salátát ajánlom azoknak, akik pénteken, nagypénteken nem esznek húst, de tésztát sem szeretnének fogyasztani.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 6-8 kis fej csiperkegomba
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 1 csomag rukkola saláta
  • 3 db főtt tojás
  • olívaolaj
  • salátaöntet

Első lépésként a sütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, ha van grill része, akkor arra. A kb. 0,5 cm vastagra felkarikázott hagymát összekeverjük olívaolajjal, szétterítjük sütőpapíron és 5-7 percig sütjük, majd megkeverjük, és még 5 percig sütjük. Közben a megtisztított gombákat felszeleteljük (ha kicsik, akkor egészben is hagyhatjuk), egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. A rukkola salátára halmozzuk a gombát, a lilahagymát és a felkarikázott tojásokat. Bármilyen salátaöntettel ízesíthetjük (pl. kevés olajban elkeverünk sót, mustárt, mézet, borsot).

Sült gombás, lilahagymás saláta - Egészségséf

Tipp! Természetesen ízlés szerint bármilyen más zöldség is adható hozzá, illetve sajtfélék, hogy még tartalmasabb legyen.

Jó tudni! Ez a saláta nemcsak böjti időszakban jó, hanem bármikor, amikor elegünk van a sok húsból. Minél többet eszünk zöldséget, annál jobb.

Még több recept Egészségséfünk konyhájából

Tápérték (100 g)

Tojás

Lilahagyma

Csiperkegomba

Olívaolaj

Energia

143 kcal

40 kcal

39 kcal

902 kcal

Fehérje

12,6 g

1 g

5,9 g

0 g

Zsír

9,5 g

0 g

0,2 g

100 g

Zsénhidrát

1,8 g

9 g

3,3 g

0 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS