Az oldalas nem tartozik kedvenc ételeim közé, családom viszont nagyon szereti, így időnként „beengedem” a konyhába. Minap is így történt. Kisfiam sokszor áll mellettem és nézi, mit csinálok a konyhában. Vannak ötletei is, most is így volt. Az alábbi pácot az Ő útmutatása alapján készítettem el, és az eredmény nagyon finom lett.
Elkészítési idő: 90 perc + pácolás 1 éjszaka
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas feldarabolva
- 4-5 evőkanál olaj
- 2 evőkanál füstös ízű Jack Daniels szósz
- 1 csomag BBQ fűszerkeverék
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál ketchup
A páchoz valókat egy edényben összekeverjük. A feldarabolt oldalast beleforgatjuk, hogy minden oldalát érje. Lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnak egy hőálló edénybe lerakjuk, pici vizet teszünk alá, és fólia alatt 200 fokon 1 órát sütjük. Majd levesszük a fóliát, pirosra sütjük. Én friss salátával tálaltam.
Tipp! Ha szeretjük a pácolt húsokat, bátran állítsunk össze sajátot. Én ehhez tettem volna még fokhagymát, vagy megtűzdeltem volna fokhagyma gerezdekkel, de kérésre nem tettem.
Jó tudni! Jack Daniels szósz szinte minden nagyobb szupermarketben kapható. Ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni, tegyük sütőzacskóba, ekkor nem kell vizet tennünk alá. Sőt, a pácba sem szükséges olaj.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Oldalas |
Fűszerkeverék |
Méz |
Ketchup |
|
Energia |
186 kcal |
95 kcal |
304 kcal |
95 kcal |
Fehérje |
20,2 g |
3,9 g |
0,3 g |
1,5 g |
Zsír |
11 g |
0,8 g |
0 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
0 g |
18 g |
82,4 g |
21 g |