A töltött paprikát hagyományosan TV paprikából készítjük és egy paradicsomos szósz van hozzá. Ez most más lesz, de legalább olyan finom.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Hozzávalók:
- 3 db kaliforniai paprika
- 30 dkg darált hús
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 egész tojás
- friss bazsalikom
- só, bors
- 10-15 dkg reszelt mozzarella sajt
- vaj az edény kikenéséhez
A paprikákat mossuk meg, vágjuk félbe és szedjük ki a magházat. A töltelékekbe sokan megdinsztelik a hagymát, én nem szoktam, mert így intenzívebb az íze. A húst jól dolgozzuk össze a sóval, borssal, az apróra vágott hagymával, zúzott fokhagymával és 5-6 friss, apróra vágott bazsalikomlevéllel. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a paprikákat. Tegyük egy kivajazott hőálló edénybe, öntsünk alá pici vizet, fedjük le fóliával és 200 C fokon süssük 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, szórjuk meg a tetejét sajttal és tegyük vissza 15 percre.
Tipp! A sajt tetejére tehetünk kockázott bacon szalonnát is, még finomabb lesz.
Jó tudni! Mivel nincs benne zsemlemorzsa, zsemle, rizs, így igazán diétás. Húsból használhatunk sertéscombot, csirkemellet, vagy pulykamellet is. Természetesen a tölteléket ízlés szerint készíthetjük, rakhatunk bele pirospaprikát, majorannát, így hagyományosabb íze lesz.
Még több rendhagyó recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Sertéscomb |
Tojás |
Paprika |
Mozzarella |
|
Energia |
245 kcal |
143 kcal |
27 kcal |
310 kcal |
Fehérje |
17,4 g |
12,6 g |
1 g |
24,5 g |
Zsír |
18,9 g |
9,5 g |
0,2 g |
21,9 g |
Szénhidrát |
0 g |
1,8 g |
6,3 g |
1 g |