A kínai ételeket nagyon szereti a család, ezért elkezdtem otthon is készíteni pár dolgot. Főleg a gyorsan, egyszerűen elkészíthetőeket választottam, amikhez az alapanyagok könnyen beszerezhetőek. alaprecepteket az internetről néztem, de már az elsőnél változtattam rajta tapasztalataimnak, ízlésünknek megfelelően.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- ½ kg csirkemell
- só
- 6 púpos evőkanál liszt
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- 1 egész tojás
- 2 evőkanál olaj
- 12 evőkanál tej
- 5 evőkanál méz
- 4 evőkanál ketchup
- 4 evőkanál szezámmag
- olaj a sütéshez
A csirkemelleket megmossuk és darabokra vágjuk. besózzuk. Elkészítjük a bundát, és a mézes szószt. A bundához a lisztet, keményítőt, sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, olajat, tejet és összedolgozzuk. Sűrűbb tészta lesz, mint a palacsinta, de hígabb, mint a nokedli. A mázhoz a mézet, a ketchupöt és a szezámmagot szintén összekeverjük. A húsokat megforgatjuk a tésztában, és forró olajban kisütjük. Papírra szedjük, leitatjuk a felesleges olajat, és még melegen, megforgatjuk a mézes szószban, majd tálra rakjuk. Salátával, rizzsel, de burgonyapürével is tálalhatjuk.
Tipp! A tésztába is tehetünk szezámmagot, illetve a húst megszórhatjuk kis fokhagyma granulátummal.
Jó tudni! Ez az olaj, a liszt miatt nem tartozik a legegészségesebb ételek közé, de néha, főleg salátával tálalva, bevehetjük étrendünkbe.
Tápérték (100 g)
Csirke-mell |
Méz |
Ketchup |
Liszt |
Tojás |
Étkezési keményítő |
Szám-mag |
|
Energia |
114 kcal |
304 kcal |
103 kcal |
370 kcal |
143 kcal |
362 kcal |
573 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
0,3 g |
1,4 g |
12,3 g |
12,6 g |
0 g |
17,7 g |
Zsír |
2,6 g |
0 g |
0,3 g |
1,3 g |
9,5 g |
0 g |
49,6 g |
Szénhidrát |
0 g |
82,4 g |
23,6 g |
76,3 g |
1,8 g |
90 g |
23,4 g |