Szezámmagos kínai csirkemell – Egészségséf

A kínai ételeket nagyon szereti a család, ezért elkezdtem otthon is készíteni pár dolgot. Főleg a gyorsan, egyszerűen elkészíthetőeket választottam, amikhez az alapanyagok könnyen beszerezhetőek. alaprecepteket az internetről néztem, de már az elsőnél változtattam rajta tapasztalataimnak, ízlésünknek megfelelően.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • ½ kg csirkemell
  • 6 púpos evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 12 evőkanál tej
  • 5 evőkanál méz
  • 4 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál szezámmag
  • olaj a sütéshez

Szezámmagos kínai csirkemell - Egészségséf

A csirkemelleket megmossuk és darabokra vágjuk. besózzuk. Elkészítjük a bundát, és a mézes szószt. A bundához a lisztet, keményítőt, sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, olajat, tejet és összedolgozzuk. Sűrűbb tészta lesz, mint a palacsinta, de hígabb, mint a nokedli. A mázhoz a mézet, a ketchupöt és a szezámmagot szintén összekeverjük. A húsokat megforgatjuk a tésztában, és forró olajban kisütjük. Papírra szedjük, leitatjuk a felesleges olajat, és még melegen, megforgatjuk a mézes szószban, majd tálra rakjuk. Salátával, rizzsel, de burgonyapürével is tálalhatjuk.

Tipp! A tésztába is tehetünk szezámmagot, illetve a húst megszórhatjuk kis fokhagyma granulátummal.

Jó tudni! Ez az olaj, a liszt miatt nem tartozik a legegészségesebb ételek közé, de néha, főleg salátával tálalva, bevehetjük étrendünkbe.

Tápérték (100 g)

Csirke-mell

Méz

Ketchup

Liszt

Tojás

Étkezési

keményítő

Szám-mag

Energia

114 kcal

304 kcal

103 kcal

370 kcal

143 kcal

362 kcal

573 kcal

Fehérje

21,2 g

0,3 g

1,4 g

12,3 g

12,6 g

0 g

17,7 g

Zsír

2,6 g

0 g

0,3 g

1,3 g

9,5 g

0 g

49,6 g

Szénhidrát

0 g

82,4 g

23,6 g

76,3 g

1,8 g

90 g

23,4 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS