Szilvaragu sültekhez – Egészségséf

Amikor a szilvának szezonja van, érdemes kihasználni, és sült húsokhoz mártás, szószt, ragut készíteni belőle. Ezt főleg azoknak ajánlom, akik szeretik a fűszeres húst édes szószokkal keverni. Szerintem nagyon finom, feldobja a hétköznapokat.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 10 szem nagyobb szilva vagy ringló
  • 4 evőkanál barna cukor
  • ¼ kávéskanál őrölt gyömbér
  • ¼ kávéskanál őrölt fahéj
  • ½ kávéskanál reszelt citromhéj
  • 1 dl vörösbor

Szilvaragu sültekhez - Egészségséf

A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk negyedekbe. Egy tapadásmentes edénybe tegyük bele a cukrot. Amikor elkezd karamellizálódni, akkor adjuk hozzá a szilvát és forgassuk meg benne, hogy minden oldalról bevonja. Adjuk hozzá a vörösbort, a gyömbért, fahéjat, citromhéjat és forraljuk össze. Tegyük kisebb lángra és addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik. Sültekhez kiváló kiegészítő.

Tipp! Ha desszerthez szeretnénk, akkor adjunk hozzá főzésnél 2-3 mentalevelet, ezt a végén vegyük ki, és álaljuk vanília fagyival.

Jó tudni! Ezeket a mártásokat akkor érdemes készíteni, amikor van friss gyümölcs. Konzervből nem annyira finom, bár én már meggyel abból is próbáltam.

Tápérték (100 g)

Szilva

Barna cukor

Vörösbor

Energia

46 kcal

377 kcal

85 kcal

Fejérje

0,7 g

0 g

0 g

Zsír

0,2 g

0 g

0 g

Szénhidrát

11,4 g

97 g

2,6 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS