Színes habcsókok – Egészségséfünk receptje

Biztos mindenki járt már úgy, hogy sütés után megmaradt a tojásfehérje. Sokáig nem tudtam felhasználni, míg rá nem találtam egy receptre. Kicsit változtattam rajt, így olyan habcsókokat lehet készíteni, ami sokáig eláll, és ajánékba is lehet adni.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál narancslé
  • 30 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • különböző színű ételfestékek

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és a narancslevet. Addig kell verni a robotgéppel, míg olyan kemény nem lesz, hogy a tálat megfordítva sem csúszik ki. Ezután óvatosan belekeverjük – már nem géppel – a zsemlemorzsát és a mandulát. Annyi felé szedjük, amennyi színű habcsókot szeretnénk. Ekkor adjuk hozzá külön-külön a festéket. Habzsákba (egy zacskó is tökéletes, amire nagyobb lyukat tudunk vágni) töltjük a masszát, és karikát vagy habcsókokat formálunk belőle sütőpapírra. 140 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Színes habcsókok - Egészségséfünk receptje

Tipp! Lassan adagoljuk az ételfestéket addig, míg a kívánt színt el nem érjük. Habcsókot nem szoktak túl élénkre készíteni.

Jó tudni! Légkeveréses sütő esetén 120 fokra kell állítani a sütőt. Nem szabad, hogy kiszáradjon, akkor jó, ha a belseje még puha, mert hűlés közben még szárad.

Még több karácsonyi recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Tojásfehérje

Porcukor

Mandula

Zsemlemorzsa

Energia

52 kcal

389 kcal

575 kcal

344 kcal

Fehérje

10,9 g

0 g

21,2 g

10,2 g

Zsír

0,2 g

0 g

49,4 g

0,9 g

Szénhidrát

0,7 g

99,7 g

21,6g

73,3 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS