A hagyományos levesek mellett nagyon szeretjük az újdonságokat. A tárkony szerintem egy nagyon finom ízű fűszer, amivel egy egyszerű étel is különlegessé tehető.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- ½ fej vöröshagyma
- 1 kis fej karfiol
- 1 kis fej brokkoli
- 3 db közepes sárgarépa kockázva
- 2 db közepes burgonya kockázva
- só, bors
- 2 dl főzőtejszín
A karfiolt és brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. A vajat felolvasztjuk, az apróra vágott hagymát megdinszteljük benne. Hozzáadjuk a karfiolt, brokkolit, sárgarépát, burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 4 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a tárkony, sót, borsot, lefedve, közepes lángon puhára fűzzük. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, zöld fűszerekkel díszítjük.
Tipp! Ha van otthon húslevesünk, akkor víz helyett azzal is készíthetjük.
Jó tudni! A karfiol, brokkoli elég hamar megpuhul, ezért, ha nem vagyunk rutinosak, időnként érdemes megnézni, hogy ne menjen szét. Ha elfő a leve, pótoljuk.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100)
Karfiol |
Brokkoli |
Sárgarépa |
Burgonya |
Vaj |
Főzőtejszín 10 %-os |
|
Energia |
25 kcal |
34 kcal |
41 kcal |
69 kcal |
746 kcal |
120 kcal |
Fehérje |
1,2 g |
2,8 g |
0,9 g |
1,6 g |
0,4 g |
3,2 g |
Zsír |
0,2 g |
0,3 g |
0,2 g |
0,1 g |
80 g |
10 g |
Szénhidrát |
4,9 g |
6,6 g |
9,5 g |
15,7 g |
0,5 g |
43 g |