Mivel most van a sütőtök főszezonja, jöjjön ismét egy egyszerű, gyors, de annál finomabb étel. Főleg azoknak ajánlom, akik szeretik az édes és a sós ízek keverékét.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók:
- ½ kg csirkemell
- ½ kg sütőtök
- ½ kávéskanál őrölt fahéj
- ½ kávéskanál őrölt gyömbér
- só
- 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
- 2 dl húsleves
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- olíva olaj
A csirkemellet kockázzuk fel. A sütőtököt tisztítsuk meg, vágjuk a csirkéhez hasonló nagyságú kockákra. Kevés olajon pirítsuk meg a csirkemellet. Nem kell, hogy teljesen megsüljön, csak kapjon egy fehér kérget. Adjuk hozzá a sütőtököt, a fűszereket és a húslevest. Fedő alatt kb. 25 perc alatt pároljuk puhára. Szórjuk meg az étkezési keményítővel, öntsük fel a tejszínnel és forraljuk össze, míg kicsit be nem sűrűsödik.
Tipp! Vehetünk több sütőtököt, és készíthetünk belőle köretet. Akár sütőtök tócsnit, akár sütőtökös burgonyapürét, vagy sütőtökös rizottót.
Jó tudni! Az étkezési keményítő sűríti be a szószt. Ha elfőtt a leve, pótoljuk, illetve étkezési keményítő helyett használhatunk lisztet is.
Tápérték (100 g)
Csirkemell |
Sütőtök |
Főzőtejszín 10 %-os |
Olíva olaj |
|
Energia |
114 kcal |
45 kcal |
120 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
1 g |
3,2 g |
0 g |
Zsír |
2,0 g |
0,1 g |
10 g |
100 g |
Szénhidrát |
0 g |
11,6 g |
4,3 g |
0 g |