Ma ünneplünk! Nekem nyáron nagy kedvenceim a koktélok. Azt hihetnénk, hogy egy-egy koktél neve azonos összetevőket és arányokat takar. Ez azonban nincs így, volt szerencsém több helyen is megkóstolni például a mojitot is, és megállapíthattam, hogy ahány hely, annyi szokás. Így most csak tippet adnék, és mindenki alakítsa ízlése szerint.
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók:
- 1 rész tequila
- 3 rész ananász lé
- 3 rész narancs lé
- 3 rész prosecco
A poharakba tegyünk tört jeget. Az első három összetevőt keverjük össze és öntsük jégre, majd töltsük fel proseccoval. Ne aggódjunk, hogy nem lesz olyan szépen rétegelt, mint egy koktélbárban, ahhoz tényleg ki kell tanulni a „szakmát”, hogy olyan szépre meg tudjuk csinálni. Az íze azonban annál finomabb lesz.
Tipp! Ha gyerekek is vannak, akkor nekik az alkoholt hagyjuk ki, helyette használjunk egy harmadik gyümölcslevet.
Jó tudni! Vannak már olyan boltok, ahol mindenféle kelléket, alapanyagot lehet kapni koktélokhoz. Nagy melegben ne feledkezzünk meg róla, hogy a legfontosabb a megfelelő mennyiségű tiszta víz fogyasztása.
Még több koktél Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Ananászlé |
Narancslé |
Tequila |
|
Energia |
50 kcal |
43 kcal |
200 kcal |
Fehérje |
0,4 g |
0,7 g |
0 g |
Zsír |
0,1 g |
0,2 g |
0 g |
Szénhidrát |
11,5 g |
9 g |
0 g |