“Ugyanaz a célunk, tovább harcolunk” – Mirabelli

Massimiliano Mirabelli, a klub sportigazgatója beszélt a hétvégi Roma elleni vereségről, a csapatról, Vincenzo Montella jövőjéről és a célokról is. Az olasz szakember úgy véli, hogy látható a javulás és az előrelépés, éppen ezért tovább fognak harcolni a szezon elején kitűzött célok eléréséért.

“Nagyszerű csapatként játszottunk és 70 percen át irányítottuk a mérkőzést. A legjobb periódusunkban egy remek játékos, Dzeko levágta a lábainkat és megváltoztatta a meccs menetét. A jó dolgokra kell összpontosítanunk. Játékrendszer? Ezek a dolgok az edzőt érintik. Én inkább a teljesítményre és a hozzáállásra koncentrálok. Soha nem könnyű megemészteni egy otthoni vereséget, de javulást és előrelépést láttam, ami nyugalommal tölt el. Még csak 7 mérkőzésen vagyunk túl a bajnokságban és a célunk továbbra is ugyanaz. Tovább fogunk harcolni. Szeretnék köszönetet mondani azoknak a szurkolóknak, akik a Roma elleni meccs után megtapsolták a játékosokat. Ezekben a nehéz időkben még jobban kell támogatnunk az edzőt. Sajnos olvastam dolgokat, amelyek nem igazak. Tíz meccset nyertünk és néhányat elveszítettünk, de még csak az idény elején járunk.” – mondta Mirabelli.

“Teljes mértékben bízunk az edzőben és a játékosokban, akik hisznek a menedzserben. Megpróbálok úgy tekinteni a pohárra, hogy félig tele van, bár a vereség sohasem szép. Támadásban sokkal hatékonyabbnak kellett volna lennünk. A Roma bizonyos helyzetekben problémákba ütközött, de hiányzott valami ahhoz, hogy kihasználjuk ezeket. Borini? Egy ideje már ismerem őt, mindig mindent belead és a szívét kiteszi a pályán. Mindannyiunknak ehhez hasonló hozzáállásra van szükségünk.”

“Természetes, hogy az Inter elleni derbi különbözik az összes többi mérkőzéstől. Nem szabad félnünk, alázatosnak és bátornak kell lennünk, tisztelve az ellenfelet. Nekik kell félni tőlünk, nem pedig fordítva.” – fejezte be.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS