Új igazgató érkezik a vezetőségbe

Ivan Gazidis távozásával folytatódik a Milan vezetőségének részleges átalakulása és az új vezérigazgató kinevezése mellett hamarosan egy pénzügyi igazgató is csatlakozhat a klubhoz.

Gazidis szerződése december 5-én hivatalosan is lejár a Milannal és mint ismert, a dél-afrikai szakember úgy döntött, hogy nem hosszabbít és négy év után búcsút int a klubnak. Az új vezérigazgató decembertől Giorgio Furlani lesz, viszont nem ő az egyetlen, aki csatlakozik a menedzsmenthez.

Az Il Sole 24 Ore jelentése szerint Furlani kinevezése után egy új pénzügyi igazgató fog érkezni a Milanhoz, nevezetesen Stefano Cocirio.

Cocirio az Elliott Management pénzügyi elemzőjeként dolgozik és korábban tagja volt a Milan igazgatóságának is. A pénzügyi részlegen jelentős tapasztalattal rendelkezik, ugyanis 6 éve dolgozik az amerikai alapnál. Amennyiben Cocirio elfogadja az új munkakört, vélhetően felhagy az Elliottnál betöltött jelenlegi pozíciójával.

Korábban nem volt kifejezetten pénzügyi igazgatói pozíció a klubnál, viszont az olasz szakember érkezése esetén a várakozások szerint Giorgio Furlanival fog felelni a pénzügyi szektor vezetéséért, míg Paolo Maldini és Frederic Massara továbbra is az átigazolásokon fog dolgozni, beleértve az igazolásokat, az eladásokat és a szerződések meghosszabbítását.