Új logót kapott a magyar válogatott

A Szövetség korábbi felhívására számos pályamunka érkezett, sokan küldtek logó terveket. Végül a három döntős versengéséből Arató Miklós munkája került ki győztesen az internetes szavazatok alapján!

Márkus Péter (237 szavazat) és Simara Gergő (275 szavazat) terve is számos voksot kapott, nagyon kiegyenlített volt a csata. Arató Miklós “koronás sisakja” végül meggyőző fölénnyel, 420 lájkkal zárt. Az alkotó személye abban is különleges, hogy a válogatott csapatban is pályára lépett tavaly, így jobban nem kötődhetne a sportághoz és a nemzeti csapathoz.

Miklóssal beszélgettünk honnan jött az ötlet és a indíttatás a pályázaton való részvételre:

arat“Ipari termék- és formatervezést tanulok a Budapesti Műszaki is Gazdaságtudományi Egyetemen. A terméktervezéshez viszont nélkülözhetetlen a kézi és digitális rajzolási tudás és vektorgrafikai ismeretek. Elsősorban az egyetemen, részben pedig magamtól tanultam meg rajzolni, és a különböző programokat használni.

Az öltet és maga a logó is már jóval a pályázat kiírta előtt megszületett. Egy egyetemi projekt keretein belül kellett kisarculatot terveznünk egy általunk választott cégnek, vagy egyesületnek. Magam is játszom a Cowbells színeiben, ezért mindenképp focicsapatot akartam, és mivel az a megtiszteltetés ért, hogy a válogatottat is képviselhettem, egyből a válogatott jutott eszembe mint választandó csapat.
Ekkor kezdtem el ötletelni olyan nemzeti jelképeken amik nem erőltetettek, de mégis összetéveszthetetlenül magyarok. A célom az volt, hogy valamilyen kreatív módon ötvözzem a sportág egy félreismerhetetlen jelképét, egy előbb említett nemzeti jelképpel. Így jött a Szent Korona és a sisak egybeolvasztása. A célom az volt, hogy egy letisztult logót teremtsek ami anélkül is magyar, hogy a nemzeti zászló színeit használná. Azok helyett az olimpiai válogatottjaink jól ismert bordó fehér színeiből merítkeztem.
Remélem sokak tetszését elnyeri a munkám, és mindenki büszkén viseli majd, aki magára öltheti a a válogatottban. És persze minden erőmmel azon leszek hogy ezt én is újra megtehessem.”

 

Minden pályázónak köszönjük a részvételt, reméljük büszkén viselik majd a játékosok és szurkolók is a nemzeti csapat új szimbólumát!

Forrás: http://mafsz.org – RSS