Újra a dobogón

A 18 éves Érdi Mária ismét dobogós helyen áll az Aucklandben zajló ifjúsági világbajnokságon. A negyedik napi remeklésének köszönhetően akár a címvédésre is lehet esélye az utolsó futamon.

UP-info A 18 éves Érdi Mária volt a legjobb a női Laser Radial hajóosztályban az Aucklandben zajló ifjúsági vitorlázó-világbajnokság negyedik napján. Mindkét futamban második helyen végzett, és ezzel a keddi, utolsó etap előtt a harmadik helyre jött fel az összetett versenyben.

Érdi Auckland 4Az addig vezető horvát Sandra Luli hatodikként és tizenharmadikként ért célba, azzal a negyedikre csúszott vissza. Az élen a német Hannah Anderssohn öt ponttal áll Mári előtt, míg az uruguayi olimpikon Dolores Moreira Fraschini néggyel előzi. Vagyis a magyar versenyző akár még aranyérmes is lehet, megvédve tavalyi U19-es világbajnoki elsőségét, de ahhoz nem elég az utolsó futamban győznie.

Néhány hajó kellene Mári és a riválisok közé…

Akárhogy is lesz holnap, Érdi Mária csodálatos évet zár, amelyben kiemelkedő ifjúsági vitorlázóból felnőtt élversenyző lett. A 2016-os esztendő többek között Világ Kupa-helyezésekkel és olimpiai futamgyőzelemmel telt.

Nincs olyan menő, akinek ne lenne izgulni valója, ha vele kell megvívnia.

A fiú szörfösök versenye már befejeződött. A 15 éves Geiger Richárd a 21. helyen végzett a huszonhét deszkás mezőnyben. Az utolsó három futamból kettőn nem ért célba, amelyiken igen, azon a 21. helyen zárt.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS