Egy új komplex kutatás arra az eredményre jutott, hogy a vegetáriánus étrendnek megvan a maga kockázata.
Egy Cornell Egyetem kutatói által jegyzett tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a generációkon át vegetáriánus diétát folytató populációkban, mint például az indiai, olyan genetikai változások mentek végbe, amelyek jelentősen megnövelték a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Ha a hús semmiképpen nem jöhet számításba – mert például tiszteljük az állati életet -, akkor a cornelli tanulmány azt üzeni, hogy olyan növényi olajokat kell fogyasztani, amelyek kevés omega-6 linolsavat tartalmaznak, mint például az olívaolaj.
Együnk tehát sok omega-3 zsírsavat tartalmazó halat és diót, a posztmodern ipari társadalmakban ugyanis megborult a kívánatos omega-3/omega-6 zsírsav arány elsősorban a halfogyasztás visszaszorulása miatt, vélik így számosan.
A tanulmány részleteit az origo.hu-n olvashatja.