Amikor gyerekeket várunk vendégségbe, mindig gond, hogy olyan ételt találjunk ki, amit mindenki szeret. Szerintem a virsli ilyen, és ebből nagyon finom vendégváró készíthető.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag koktélvirsli
- 1 csomag leveles tészta
- mustár, ketchup
- 1 egész tojás
A leveles tésztát hajtogassuk szét és kicsit nyújtsuk ki. Vágjunk belőle akkora csíkokat, amibe bele tudjuk tekerni a virslit. Másfélszer, vagy kétszer érje körbe. A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A leveles tészta lapokat kenjük meg mustárral, tekerjük bele a virslit és helyezzük sütőpapíros tepsibe. A tojást verjük fel, kicsit sózzuk meg. Ezzel kenjük meg a betekert virsliken a tészta tetejét. Süssük pirosra.
Tipp! Mustár helyett megkenhetjük ketchuppal is. ha viszont nem vagyunk benne biztosak, hogy bármelyiket is mindenki szereti, akkor a tésztát simán tojással kenjük meg, úgy tekerjük bele a virslit, és a végén adjuk hozzá a mustár vagy bármi mást mártogatósnak.
Jó tudni! Virsliből a gyerekek jobban szeretik a baromfi virslit. Ez ma már mindenhol kapható, sőt egyéb ételallergiát is figyelembe vevő húskészítmények, így virsli is megtalálható a polcokon.
Még több szuper vendégváró Egészségséfünk konyhájából!
Tápérték (100 g)
Mini virsli |
Leveles tészta |
Mustár |
Ketchup |
|
Energia |
259 kcal |
402 kcal |
90 kcal |
103 kcal |
Fehérje |
12 g |
7,1 g |
6,0 g |
1,4 g |
Zsír |
22 g |
25,3 g |
4,7 g |
0,3 g |
Szénhidrát |
0,3 g |
35 g |
6,2 g |
23,6 g |