2017: Hónap végéig kell dönteni a csapatoknak

F1

2016. február 3. szerda, 06:30

Szerző: Berta Kitti; Fotó: DPPI

Hónap végéig kell megegyezniük minden olyan szabálymódosításban, amelyet a 2017-es évben szeretnének bevezetni – ebben állapodtak meg az F1-es mezőny képviselői kedden.

A találkozót eredetileg a Pirelli szervezte meg annak érdekében, hogy a fejlesztésekről, a problémákról beszélgethessenek annak érdekében, hogy amikor az új, 2017-es szerződésük érvénybe lép, fennakadások nélkül tudjanak tovább dolgozni a csapatokkal. A megbeszélésen jelen volt Bernie Ecclestone, Jean Todt, a Ferrari-csapatfőnök Sergio Marchionne, a versenyzőket pedig Sebastian Vettel, Felipe Massa, Valtteri Bottas és Nico Rosberg képviselte.

 start

A fő témát a 2017-es abroncsok jelentették – ezzel kapcsolatban a pilóták azt szeretnék, ha tartósabb, lassabban elkopó gumikat kapnának, szerintük ugyanis ezzel lehetne fokozni az izgalmakat. A megbeszélésen azonban nem csupán a Pirellivel kapcsolatos ügyekről beszéltek, hiszen a pénteki ülésen nem sikerült az F1 technikai delegációjának megegyeznie a 2017-es szabályokról – márpedig a módosítási igényeket március 1-ig le kell tenniük az asztalra.

Éppen ezért arra is felhasználták a Pirelli által tartott megbeszélést, hogy folytassák a pénteki konzultációt. Az Autosport.com úgy tudja, konstruktív vita folyt, végleges eredmény ugyan nem született, ám abban megegyeztek, hogy február 29-ig mindenképpen konklúzióra jutnak. Ennek érdekében hamarosan, február 23-án, a Stratégiai Csoport és az F1 Bizottsága újra összeülnek Genfben, és folytatni fogják a tárgyalásokat. 

Forrás: www.formula.hu – RSS