2018-ban is marad az F1-ben Raikkönen?

F1

2016. július 19. kedd, 11:26

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: Ferrari S.p.A

Csak az előző versenyen hosszabbították meg egy évvel szerződését, de már arról hallani, hogy a népszerű finn az azt követő szezonban is a Ferrari versenyzője maradhat. Menedzsere olyan motiváltnak látja, mint fiatal srácként.

Nem egyszerű körülmények között – számos fiatalabb versenyzőt szóba hoztak ülésével –, de a Ferrari 2016-ra, majd 2017-re is meghosszabbította Kimi Raikkönen szerződését, holott már tavaly is boncolgatták, hogy az lehet a 36 esztendős versenyző utolsó éve. Ennek ellenére az sem elképzelhetetlen, hogy a veterán finn 39 évesen is a mezőny tagja lesz: ezt az életkort 2018 októberében tölti be.

„Mindenekelőtt Kimin múlik. Akarni fog még egy évet?” – tette fel a kérdést a motorsport.com-nak a Ferrari-versenyző menedzsere, Steve Robertson. Ő tudni véli a választ: „Ebben a pillanatban az őszinte véleményem az, látva, menyire motivált jelenleg, hogy igen. Ezután következik az, hogyan dönt a csapat.”

„Olyasvalaki, mint Kimi, egyetlen okból van itt: szereti a motorsportot, szereti az F1-et. Semmi másért nem kell maradnia azt leszámítva, hogy szereti. Teljes mértékben motivált, ahogy a nyilvánosságnak is egyértelműen kijelentette, akárcsak nekem. Hosszú évek óta ismerem a fickót, számomra annyira lelkesnek tűnik, mint fiatal srácként. Örülök, hogy megszületett a megegyezés, tudja, mi lesz vele jövőre. Már nem nyomja teher a vállát, sokkal jobban fogja élvezni a nyári szünetét, tudva, hogy megkapta, amit akar” – fejtegette Robertson.

„Boldogabb az autóval. Kiminek saját elvárása van az első gumikat illetően, az idei konstrukció pedig jobban megfelel annak, amit szeret, mint az előző néhány” – mondta a menedzser, aki a versenyző jellemét is dicséri: „Mit hoz a csapathoz? Volt nála jobb elérhető? Kimiben az a jó, hogy nem tűz össze senkivel. Ha nincs harmónia a csapatban, az hosszú távon bomlasztó lehet. Kimi nem dobálja ki a játékait a babakocsiból, mindent belső körben tart, pontokat hoz haza, így a csapat is megfelelő irányba indulhat el.”

Forrás: www.formula.hu – RSS