2018-tól jelentős változás jön a Bajnokok Ligájában

Az UEFA hivatalosan is bejelentette, hogy változásokat eszközölnek a Bajnokok Ligájában, amelynek értelmében 2018-tól az angol, a spanyol, a német és az olasz bajnokság első négy helyezettje automatikusan a csoportkörbe kerül.

A korábbi hírekkel ellentétben nem történik változás a Bajnokok Ligája és az Európa liga lebonyolítási rendszerében, viszont megerősítik a négy európai topbajnokság szerepét a legrangosabb nemzetközi kupában. A jelenlegi szabályok értelmében az angol, a spanyol és a német bajnokság négy csapatot ad, míg az olasz hármat, de mindegyik ligából az egyiknek selejtezőt kell játszania a csoportkörbe jutáshoz.

A 2018/19-es Bajnokok Ligája-kiírásban már garantáltan négy helyet kap a harminckét csapatos csoportkörben a négy európai topbajnokság, jelentette be pénteken az UEFA. Változtatást eszközölnek a koefficiensrendszerben is, így súlyozott szerepük lesz az elmúlt évtizedekben megnyert trófeáknak, különösen a BL- és EL-elsőségeknek.

Ezzel párhuzamosan változik a pénzügyi eloszlás is, a honorálásban nagyobb teret kap a teljesítmény, és kisebbet a piaci részesedés.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS