2024-re készülhet el az új San Siro stadion

Két új átdolgozott koncepciót mutattak be a Populous és a Manica/Sportium tervezésében az új stadionprojekt kapcsán.

A Katedrális – a Populous látványterve

2019 nyarán jelentették be, hogy a Milan és az Inter közösen új stadiont épít a jelenlegi San Siro mellett és tavaly szeptemberben bemutatásra kerültek az első látványtervek. Két építésziroda tervei közül fog kikerülni a győztes pályázat.

Az egyik az amerikai Populous vállalat által megálmodott Katedrális, míg a másik a Manica/Sportium közös alkotása a Milánó gyűrűi címmel.

A Milan és az Inter a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy benyújtották a milánói önkormányzathoz az előkészítő dokumentumokat az új világszínvonalú stadionprojektet illetően, amely magába foglalja egy 60 ezer férőhelyes létesítmény felépítését és egy sport-, szabadidő- illetve szórakoztató központ létrehozását az aréna mellett.

Mindkét pályázatot átdolgozták az önkormányzattal folytatott konstruktív párbeszéd eredménye alapján. A projekt legfőbb elemének, vagyis az új stadionnak a látványterve teljes egészében megmaradt, csupán a jelenlegi San Siro stadion területének koncepcióját módosították mindkét esetben.

Milánó gyűrűi – a Manica/Sportium közös látványterve

A tervek szerint az új létesítmény mellett – vagyis a jelenlegi San Siro helyén – egy kereskedelmi és sportközpontot hoznak létre közel 106 ezer négyzetméter zöld területtel. Ez valódi központjaként szolgálhat a kereskedelemnek, a sportnak, a kultúrális és a szabadidős tevékenységeknek.

A La Gazzetta dello Sport szerint a nyáron fogják kiválasztani a két projekt közül a végső győztest. Ezek után megkezdődik az engedélyek beszerzése, amelyet a stadion megépítése követ. Ez nagyjából 36 hónapig fog tartani és a cél, hogy 2024-ben átadják az új San Sirót.

Az Elliott és a Suning megállapodott abban, hogy a stadionprojekt 1,2 milliárd eurós beruházással valósul meg.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS