2032-es olimpia: újabb komoly jelentkező

Queensland állam irányítója megerősítette támogatását Ausztrália 2032-es nyári olimpiára tervezett pályázatához.

A játékok központja Brisbane lenne, de a közelében fekvő, több más délkelet-queenslandi várost is bevonnának a rendezésbe. A kandidálásra tavaly szánták rá magukat az ausztrálok, a koronavírus-járvány miatt azonban lelassultak a pályázat előkészületei.

A mostani nehéz helyzet ellenére az országban nem tettek le a rendezésről, és Anastacia Palaszczuk tartományi kormányfő hétfőn John Coatesnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnökének, az ausztrál ötkarikás testület elnökének megerősítette, hogy továbbra is a pályázat mögött áll és jövő a év elején felállít egy akciócsoportot a pályázati munka segítsére.

“Queensland szempontjából kiemelt jelentőségű, hogy figyelemmel kísérjük, mi történik Tokióban ebben a mostani covidos világban”

– mondta Palaszczuk, hozzátéve, hogy bízik a vakcinák hatékonyságában, ezért pozitívan látja a jövőt.
Coates hétfőn arról is beszélt, hogy az ausztrál miniszterelnők novemberben Tokióban tárgyalt Thomas Bachhal, a NOB első emberével és ő is megerősítette, hogy támogatja a pályázatot.

“Azt gondolom, azzal, hogy nálunk a koronavírust már kontrolláljuk, itt az idő, hogy mindenki újra kifejezze elkötelezettségét a 2032-es pályázat iránt” – jelentette ki Coates, azt is hangsúlyozva, hogy a NOB eddig összesen négy komoly érdeklődővel tárgyalt a 2032-es játékokról.

(MTI)