7. T-Com Vivicittá Városvédő Futás – Szeged

Outdoor_sport.jpgA szervezők nem csak egyéniben, hanem csapatban is versenyt hirdettek, mégpedig az egyetemi karok között, illetve a szegedi és a környékbeli iskolák mozgósítási versenyben vehettek részt.

A futóknak szánt programot a Dóm téren a Pavane történelmi tánccsoport nyitotta, majd őket a Mentés másként trió követte a színpadon. A rajt előtt 10 perccel ejtőernyősök ugrottak a magasból a tér közepére rajzolt célkeresztbe, s hozták magukkal a rajtpisztolyt. A város képviseletében dr. Szentgyörgyi Pál alpolgármester lőtte el a rajtot a híres kézilabdázó, Mezei Richárd és az ötszörös Európa-bajnok mezei futó Szentgyörgyi Katalin társaságában.

A hatalmas mezőnynek 6 perc 50 másodpercre volt szüksége, hogy a rajtkapu alatt áthaladjon, s alig néhány perc elteltével már érkeztek is az első befutók, a Halászevics fivérek fej-fej mellett.

A célvonalon végül Péter haladt át elsőként, majd egy lépéssel mögötte Áron követte. “Rögtön az elején kialakul egy hármas boly, melyet Áronnal és Farkas Gézával alkottunk. Az első kilométer után leszakítottuk a teljes mezőnyt, s egészen a harmadik kilométerig együtt haladtunk, majd az utolsó párszáz méteren a hajrákészség döntött.” – tudtuk meg a győztestől.

“Egy komolyabb sérülésből épültem fel, s ez még éreztette hatását, így tudtam, hogy Péternek ezúttal nagyobb esélye van nyerni. Az ezüstéremmel épp ezért teljesen elégedett vagyok. Mint szabadidős szervező nagyon büszke vagyok a tanítványaimra, az iskolánkból mintegy hetvenen álltak rajthoz. Jó érzés egy ilyen napon szegedinek lenni, látni, hogy a városban egyre többen húznak futócipőt.”- mondta el Áron, lelépve a dobogó második fokáról.

A hölgyek versenyében Földvári Anett szakította át a célszalagot: “A tavalyi Vivicittá napján született meg a kislányom, s ez az első versenyem a szülés óta. Azt gondolom ez méltó visszatérés a pályára, s egyben remek születésnapi ajándék is”- nyilatkozta a győztes.

Az egyetemi karok versenyében a Juhász Gyula Pedagógus képző vitte el a pálmát, s a teljes mezőny beérkezéséhez 40 percre volt szükség.

A T-Com Vivicittá versenysorozat következő állomása április 22-én Budapesten, a Margitszigeten lesz.

Eredmények:

3,4 km

Férfiak:

1. Halászevics Péter (Universitas) 10:34
2. Halászevics Áron (Universitas) 10:34
3. Farkas Géza (Napraforgó SC) 10:46

Nők:

Földvári Anett (SZVSE) 13:48
Ményei Sára (Szeged) 14:27
Fekete Szerina (Szeged) 14:29

Egyetemi karok

Juhász Gyula Pedagógusképző Kar 1:21:25
Általános Orvosi Kar 1:24:23
Bölcsészettudományi Kar 1:41:01
 
Szegedi iskolák

Tabán általános Iskola 447 fő
Deák Ferenc Gimnázium 401 fő
Vörösmarty Mihály Általános Iskola 196 fő
 
Szeged környéki iskolák

Pusztamérgesi Általános Iskola 168 fő
Kis Ferenc Általános Iskola, Ásotthalom 138 fő
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Kistelek 121 fő

www.outdoorsport.hu