Nagyszerűen hajrázott az U20-as válogatott

MLSZ1.jpgDunavarsányban edzőtáborozó U20-as válogatottunk kedden edzőmérkőzést játszott az Újpest FC ellen. A Róth Antal által irányított korosztályos együttes 0-0-ás félidő után 3-1-es győzelmet aratott.

Három gól az utolsó tíz percben

A vezetést az NB I-es csapat szerezte meg Kovács Zoltán révén a 25. percben, és egészen a mérkőzés hajrájáig úgy tűnt, hogy a nemzeti csapat tagjainak nem sikerül gólt szerezniük. A 81. percben aztán megtört a jég: Szatmári Lóránt egyenlített: a támadó 14 méterről lőtt a kapuba. Hat perccel később Ivancsics Gellért 18 méteres, szabarúgásból leadott lövése révén a vezetést is megszerezte Róth Antal együttese. A mindent eldöntő harmadik gólt Szabó Viktor lőtte, a csatát a találkozó utolsó percében 15 méterről talált a hálóba.

MLSZ2.jpg– Örülök, hogy egy jó csapattal játszhattunk, hiszen célunk az, hogy olyan ellenfelekkel mérhessük össze tudásunkat a tétmeccsek előtt, amelyek támadó, sok mozgásra épülő futballt játszanak – nyilatkozta a találkozó után az mlsz.hu-nak Róth Antal szövetségi edző. – Az Újpest elleni mérkőzésen elsősorban arra koncentráltunk, hogy megőrizzük védekezésünk stabilitását, ám támadójátékunkkal nem voltam igazán elégedett. Ez annak ellenére is igaz, hogy a mérkőzés végén három gólt szereztünk, és győztünk.

U20-as válogatott – Újpest FC 3-1 (0-1)
U20-as válogatott, első félidő: Kemenes Szabolcs – Kiss Zoltán, Kovács Zoltán, Gumics Richárd, Varga Róbert – Demjén Gábor, Laczkó Zsolt, Zsidai László, Korcsmár Zsolt – Feczesin Róbert – Hrepka Ádám (Szabó Viktor)
MLSZ3.jpgU20-as válogatott, második félidő: Kozma Tamás – Vadász Vikotr (Kiss Zoltán), Kovács Zoltán, Debreceni András, Nagy Olivér – Fodor Marcell, Ladóczki István, Ludánszki István, Ivancsics Gellért – Szatmári Lóránt – Szabó Viktor
Újpest FC: Balajcza (Kurucz) – Vermes, Vaskó (Szolnoki), Böjte (Rása), Tóth (Füzi) – Sándor, Erős (Mészáros), Lukacs (Freud) – Tisza (Kőhalmi) – Kovács, Kopunovics
Gólszerző: Szatmári, Ivancsics, Szabó V. illetve Kovács Z. (www.mlsz.hu)

XLsport