A kapitány Angliába és Németországba látogat

Varhidi_Peter1.jpgVárhidi Péter ismét útra kel, s olyan magyar labdarúgókat néz meg, akik helyet kaptak a Montenegró és Moldova elleni találkozókra kijelölt bő keretében, vagy szóhoz juthatnak az év későbbi meccsein. A szövetségi kapitány Angliában egy, Németországban két bajnokin lesz jelen.

Nyolc játékosunk is pályára léphet

– Szerdán a Plymouth Argyle-Barnsley mérkőzést nézem meg – mondta az mlsz.hu-nak Várhidi Péter. – A Plymouth keretének tagja Tímár Krisztián és Halmosi Péter, akár mindketten játszhatnak, míg a hírek szerint a sérüléséből felépült Buzsáky Ákos is bevetésre vár, igaz, valószínűleg csak a kispadon. A Barnsley-ban pedig Rajczi Péter és Ferenczi István is kezdő lehet.

A kapitány Angliából Németországba utazik. Pénteken a Hertha-Cottbus, szombaton a Hannover-Hamburg mérkőzést nézi meg.

– A Hertha-Cottbus találkozón mindkét csapatban szerepelhet magyar: Dárdai Pál, illetve Szélesi Zoltán. Előbbi, bár a jövő csapatát építve most nem kerül szóba a válogatottnál, változatlanul a magyar futball meghatározó egyénisége, utóbbi viszont számíthat majd meghívómra, hiszen jobboldali védő, s ezen a poszton Bodnár László sajnos hosszú időre kidőlt a sorból. Szombaton a Hannoverben játszó Huszti Szabolcs stabil "kiszemeltem". Valamennyi játékosunk teljesítményére kíváncsi vagyok, hiszen bármelyikük bármikor bekerülhet a jelöltjeim közé. Rajczi és Huszti állandó kerettagnak számít, mint ahogy Buzsáky is az lehet, ha egészséges. Ferenczi rugdossa a gólokat, Tímár és Halmosi is figyelmet érdemel, Dárdai képességei vitathatatlanok. Most tehát őket nézem meg, de terveim szerint sorra kerül majd valamennyi olyan külföldön szereplő magyar, akinek esélye van a válogatottságra.

Bodnár: keresztszalag-szakadás

A kapitány rossz hírt kapott egyik kerettagunkról: Bodnár Lászlóra hosszú kihagyás vár. A védő már a válogatott ciprusi túrája előtt megsérült, akkor egy atroszkópiás porcoperációt hajtottak végre rajta. Fájdalmai azonban nem szűntek meg, csütörtökön ismét műteni kellett, s a beavatkozás során kiderült, hogy keresztszalag-szakadása van, így a kitűnő jobbhátvéd – aki ott volt Várhidi Péter csapatában a tavaly novemberi, Kanada elleni meccsen – akár öt-hat hónapos kihagyásra is kényszerülhet. (www.mlsz.hu)