Fehérvár, a hokis aranyvár

Alba Volan_1.jpgAz Alba Volán FeVita három győzelemmel a tarsolyában érkezett a négy nyertes meccsig tartó harc vasárnapi, újvárosi összecsapására. A címvédő előbb otthon 5-1-re és 1-0-ra, majd szombaton Dunaújvárosban 2-0-ra nyert, így közvetlenül a végső siker kapujában állt.

Változatos, nagyszerű mérkőzésen szerezte meg a negyedik pontot is, ezzel 2002 és 2003 után ismét meccsvesztés nélkül diadalmaskodott a jégkorong Borsodi Liga fináléjában. Sorozatban ötödik alkalommal lett bajnok az Alba Volán-FeVita.

A fiatal játékosokból álló Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.huméltó ellenfele volt a hazai hokimezőny legjobb együttesének.

A vasárnapi találkozó első harmadában egyetlen gól esett: a 9. percben Erdősi nagy hibáját kihasználva Ocskay váltotta gólra. 0-1.

A második szakaszban csaknem olyan esemény történt, ami a két klub idei csatározásai során még nem: harmadot nyer az Újváros… Néhány másodperccel a dudaszó előtt Kovács fineszes gólja azonban ezt a részörömöt sem adta meg a hazai szurkolóknak. A harmad elején, a 6. percben Erdélyi egyenlített (1-1), majd Palovcik a 10. percben újra a fehérváriakat juttatta vezetéshez (1-2), ám Vargyas távoli bombája hozta az újabb egált (2-2), majd a zárás előtt Kovács említett gólja következett, melynek során egy lövőcsellel elfektette az újvárosi kapust, s éles szögből lőtt a ketrecbe (2-3).

A harmadik harmad 10. percében Borsos találatával egyenlített a DAB (3-3). A hajrában azonban a fantasztikus formában játszó Kovács Csaba magyar pályán ritkán látható találattal eldöntötte a meccs és a bajnoki arany sorsát. Az fehérváriak játékosa, ki pontosan egy hét múlva, március 18-án ünnepli 23 születésnapját a 17. percben emberhátrányos helyzetben NHL-be illő mozdulattal csapta be Foltynt, s lőtt az újvárosi kapuba (3-4).

Mindent megpróbált az egyenlítés érdekében a DAB. Az utolsó két percben, mikor Fodor kiállítása miatt egyébként is emberhátrányban játszott az Alba, az újvárosi Ferjo kapus is levonult, s így 6 hazai hokis rohamozott 4 fehérvári ellen. Borsos nagy ziccert lőtt az égbe, miközben Palovcik harmadokon átsuhanó felszabadító korongja két alkalommal is (!) az újvárosi kapuvasról pattant vissza a mezőnybe. Nem született tehát gól egyik oldalon sem, így újabb győzelmükkel a fehérváriak ünnepelhettek ismét. (www.sportforum.hu)