A melbourne-i vb előtt hétfőn még edzettek Cseh Lászlóék

Cseh_Laszlo.jpgA szerdai elutazás előtt hétfőn, a balatonfűzfői tábor zárónapján is még javában edzettek a melbourne-i világbajnokságon induló magyar úszóválogatott tagjai, akik az elmúlt bő két hétben a gyorsasági állóképességet javító napi ötórányi vízi munkával és kisebb mértékben tornatermi erőfejlesztéssel készültek az ausztráliai csúcseseményre.

Az egyetlen igazolt hiányzó a kilencfős vb-csapatból az Amerikában edző Kerékjártó Tamás volt, többen viszont betegség miatt csak később kapcsolódtak be a felkészülésbe, a második hétre azonban mindenki utolérte magát, így alapvetően bizakodó hangulatban ért véget a táborozás.
"Mindenki igyekezett – fogta rövidre az összegzést Kiss László szövetségi kapitány, majd így folytatta:
" A betegségeken túllendülve most már csak az jelent főfájást, hogy zökkenőmentesen sikerüljön letudnunk Ausztráliában az átállás gondját, amit a kilencórás időeltolódás okoz nekünk, európaiaknak. Ebből a szempontból az amerikaiak, a japánok és a kínaiak is jóval előnyösebb helyzetben vannak, mint mi. "Ráadásul korábban szinte mindig nyáron, vagy nyár végén volt a világbajnokság, esetleg – szintén Ausztráliában – januárban, de márciusban még sohasem. Ez is olyan szakmai feladat, amellyel meg kell tudni birkóznunk. Megemlíteném még, hogy mivel a szervezők csak a vb előtti öt-hat nap költségeit viselik, mintegy négy napot saját zsebből kell állnia a magyar szövetségnek, a kiadásokba beleértve azt is, amit a külön bérelni kényszerült uszodák edzésóráiért fizetünk" – fűzte hozzá a szakvezető. (www.mob.hu)