Kiütéses újpesti győzelem

Ujpest.jpgA Borsodi Jégkorongliga bronzmérkőzésének második összecsapásán az Újpest 8-2–re nyert hazai pályán a Csíkszereda ellen. A lila-fehérek két harmad után hatgólos előnyre tettek szert, és végül magabiztos győzelmet arattak, így 1-1 a két győzelemig tartó párharc állása.

Borsodi Jégkorongliga, 3. helyért, 2. mérkőzés

Újpesti TE – Sportclub Csíkszereda (romániai) 8-2 (4-1, 3-0, 1-1)

Megyeri út, 250 néző

Vezette: Kincses, Gebei, Nagy, Bedő

Gólszerzők: Peterdi 3, Dubek, Rentz, Horváth, Voskar, Szilágyi, illetve Sándor, Ilavsky

A vasárnapi mérkőzés után felszívták magukat a hazai játékosok, és már rögtön a kezdés után Dubek találatával megszerezték a vezetést. A gól után megnyugodtak a lilák, akik Peterdi szenzációs játékával az első harmad végére háromgólos előnyre tettek szert, a vendégek erejéből csak egy szépítő találatra futotta (4-1).

A második harmad nem mindennapi eseménnyel indult, mivel Kincses játékvezető sérülés miatt nem tudott kikorcsolyázni, így helyét Gebei sporttárs vette át. Ez azonban nem okozott törést az Újpestnél, továbbra is lendületesen, felszabadultan játszottak Horváthék, és szinte lehetőséget sem adtak a vendégnek a gólszerzésre, míg ők háromszor is bevették a Csíkszereda hálóját (7-1).

Annak ellenére, hogy eldőlt a találkozó, az utolsó húsz percben is villámrajtot vett Ancsin János együttese, és Szilágyi lövésével megszerezték nyolcadik találatukat. Ezt követően sem álltak vissza, így az erdélyiek előtt is adódott lehetőség a gólszerzésre, amit Ilavsky találatával ki is használtak. Az utolsó percekben már csak az eredmény tartására törekedtek a csapatok, és végül megérdemelt hazai siker született (8-2).

A párharc 1-1-re áll a két nyert mérkőzésig tartó csatában, és a mindent eldöntő összecsapásra kedden kerül sor a Megyeri úton. (www.sportfm.hu)