Gerát a meccs emberének választották

Gera_Zoltan.jpgGera Zoltánt a klubnál megszokott szavazáson a meccs emberének választották a WBA Crystal Palace elleni találkozóján. A magyar játékos annak ellenére érdemelte ki ezt az elismerést, hogy a birminghami mérkőzést 3-2-re Király Gáborék nyerték.

– Sajnos elszúrtuk, nem volt benne a játékunkban a vereség – mondta Gera. – Pedig mi vezettünk, annak ellenére, hogy kicsit kényelmesen játszottunk az első félórában. A játékrész utolsó harmada azonban nem alakult a legjobban számunkra. Előbb egy elkerülhető góllal egyenlítettek a vendégek, majd megsérült Davies, akinek újra eltörött talpcsontja. A helyére beálló Albrechtsen alig három perc után piros lapot kapott egy szabálytalanságot követőn, majd az ezért járó büntetőből vezetést is szerzett a Crystal.
A fordulás után az első perceket leszámítva már óriási fölényben játszottunk. Tíz emberrel is teljesen átvettük a játék irányítását, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen a 75. percben sikerült betalálnunk Király kapujába. Gabi egyébként magabiztosan védett, sok dolga volt, állandóan nyomás alatt tartottuk a kapuját. Mégse tudtuk megszerezni a győztes találatot, sőt az utolsó pillanatokban egy rendkívül peches gólt kaptunk, és ezzel nyert a Palace. 
Nagyon bánt a vereség, legfeljebb az vigasztal valamelyest, hogy újra végigjátszottam a meccset, és a jelek szerint nem is ment rosszul a játék. Nagyon sokat dolgoztam, bejöttek az átadások, beadások. Volt egy fejesem is, amit nem tudtam megfelelően irányítani a védők szorításában, és volt két lövésem is ballal.
Volt egy-két megmozdulásom, ami sajnos nem jött be, s ha azok is sikerültek volna, akkor teljes mértékben elégedett lennék a játékommal, de az igazi persze az lett volna, ha csapat megnyerte volna a mérkőzést. Reméljük, vasárnap tudunk javítani a Birmingham elleni derbin. (www.foci24.com)