Edzőcentrum, alapkőletétel: április 12.

Elnoksegi_ules.jpgAz MLSZ hétfői elnökségi ülésén eldőlt, hogy a szövetség Telkiben létesítendő edzőcentrumának ünnepélyes alapkőletételére április 12-én kerül sor. Ebből az alkalomból Michel Platini is kifejezte jókívánságait.

Gratuláció az UEFA elnökétől

A 68 szobás, 4 nagypályás, egy sportcsarnokot, valamint a legkorszerűbb orvosi hátteret, s kiszolgáló egységeket is magába foglaló, összességében 2.5 milliárdos beruházáshoz az anyagi hátteret a FIFA, s az UEFA támogatása biztosítja, az ezen felül szükséges összegeket banki hitelből és más forrásból fedezik majd.

A komplexum részére a területet a fővároshoz közeli település kedvezményes áron adja az MLSZ-nek, cserébe a későbbiek során különböző rendezvényeire igénybe veheti a létesítményeket.

Európa legkorszerűbb futballbázisa, amely az egyik pálya köré építendő lelátónak köszönhetően kisebb jelentőségű hivatalos mérkőzések rendezésére is alkalmas lesz, a tervek szerint jövőre készül el. Az ünnepélyes alapkőletételre április 12-én kerül sor, az eseményre meghívást kapott Michel Platini is. Az UEFA elnöke levélben jelezte, hogy más irányú elfoglaltsága miatt nem jöhet Magyarországra, de máris maximális jókívánságait fejezte ki. Az Európai Labdarúgó Szövetség méltó módon képviselteti majd magát a különleges alkalomból.

Pozitívvá vált a szövetség mérlege

Az elnökségi ülés egyébként elsősorban olyan témákat tárgyalt, amelyek a szövetség április 13-i rendes évi közgyűlésének napirendjén szerepelnek. A sportág irányítói a könyvvizsgálói jelentések alapján elégedetten állapították meg, hogy az MLSZ gazdálkodása – hosszú évek után először! – 2006-ban pozitív mérleget mutat, jelezve a korábbitól merőben eltérő, új típusú, átlátható gazdálkodás eredményeit.

Jó hír az OLLÉ műfüves pályaépítési programban érdekelteknek, hogy amennyiben a folyamatosan zajló tárgyalások kedvezően zárulnak, akkor a tervezettnél sokkal hamarabb, optimális esetben akár már egy hónap múlva elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok.

Michel Platini levelének fordítása
(Az eredeti levél a képre kattintva olvasható)

"Rendkívül hálás vagyok a meghívásért, valamint nagyon meghatódtam, amiért megkért, hogy vegyek részt az Edzőcentrum alapkőletételén, mely az OLLÉ Program keretein belül épül.

Sajnálatos módon azonban meghívásukat nem tudom elfogadni, már korábban egyeztetett egyéb kötelezettségeim miatt, de szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak a rendkívül lenyűgöző fejlesztési programjukhoz. Meggyőződésem, hogy minden, ezen programon belüli törekvésük a jövőben a magyar futball javát szolgálja majd.

Engedje meg, hogy nagyon sok sikeres évet kívánjak az Edzőcentrumukhoz.

Üdvözlettel, Michel Platini, az UEFA elnöke"

www.mlsz.hu