Groupama Mountain Bike: Mátra Maraton

matramaraton.jpg

Mátra Maraton, a Groupama Mountain Bike Maraton Magyar Kupasorozat 5. fordulója, egyben a T-Mobile TOP Maraton sorozat IV. futama.

A maratonos hegyibringások ezúttal az ország legmagasabb hegyét ostromolják

A Groupama Mountain Bike Maraton Magyar Kupasorozat utolsó előtti fordulójára, a Mátra Maratonra szeptember 9-én vasárnap kerül sor. Az elit összetett versenyt négy futam után jelentős pontkülönbséggel az idei magyar bajnok Hasenfratz Péter valamint Simon Emese vezeti. A viadal a T-Mobile TOP Maraton sorozat IV. futama is egyben. A résztvevők felkészültségüknek megfelelően 32, 55 és 88 kilométeres távok közül választhatnak.

A 615 méter szintkülönbségű rövidtáv 32 km-es útvonala nem mindennapi módon lejtővel indul, az ereszkedés után pedig természetesen jönnek a Mátra emelkedői; a terep és a táv családoknak és gyermekeknek egyaránt ideális kikapcsolódást biztosít. A középtáv útvonala 55 km hosszú, a szintkülönbség itt már 1250 méter; a középtávra vállalkozóknak a Kékes-tetőre vezető kaptatót is le kell küzdeniük. A hosszútávot teljesítőknek a 88 km alatt 1895 méter szintkülönbséggel kell szembenézniük, ők a "Kékes" után ostrom alá veszik a "Galyát" is.

A versenyt megelőző napon gyermek és családi versenyek kerülnek lebonyolításra a Mátraházai Edzőtábor területén kiépített rajt- és célterületen.

Vasárnap a rajtszámok átvételére reggel hét és kilenc óra között lesz lehetőség, majd fél tízkor elrajtolnak a hosszútáv, 9 óra 45 perckor a rövidtáv, végül tíz órakor a középtáv résztvevői.

Mátra Maraton további információk: www.matramaraton.hu

A Groupama Mountain Bike Maraton Magyar Kupasorozat 4. fordulója után az összetett állása

Elit felnőtt férfi maraton:
 1.. Hasenfratz Péter (Bringabanda) 900 pont,  2.. Szalay Péter (Csömör KSK) 730 pont,  3.. Blazsó Márton (Szegedi KSC) 570 pont.

Elit felnőtt nő félmaraton:  1.   Simon Emese (KTM TEAM – Bornsport) 810 pont,
 2.. Deli Anett (Bringavilág Bornsport SK) 610 pont,  3.. Balázs Beáta (Bringabanda SC) 570 pont.