Súlyemelő-vb: nyolc férfi és három nő alkotja a magyar csapatot

sulyemeles.jpg

Nyolc férfi- és három női versenyző képviseli Magyarországot a szeptember 17. és 26. között esedékes, a pekingi olimpiára kvalifikáló thaiföldi súlyemelő-vlágbajnokságon. Erről szerda esti ülésén határozott a honi szövetség (MSSZ) elnöksége.

A csapathirdetés előtt a testület meghallgatta Juhász István szövetségi kapitány beszámolóját a vb-re készülő válogatott elmúlt hónapokban végzett munkájáról, majd hét igen és egy tartózkodás mellett úgy döntött, hogy a felnőtt férfi- és női világbajnokságon a következő versenyzők vehetnek részt: Ádám Róbert (56 kg, Nyíregyházi VSC), Csánk Gergely (69 kg, Haladás VSE), Baranyai János (77 kg, Nyíregyházi VSC), Cser Norbert (85 kg, BKV Előre), Gráner Zoltán (85 kg, TSE), Kiss Attila (94 kg, SOSE), Vaspöri Gábor (105 kg, Haladás VSE), Nagy Péter (plusz 105 kg, Szegedi Lelkesedés), Nagy Szilvia (58 kg, TSC), Nagy Nikoletta (63 kg, Ózd), Szepesi Martina (75 kg, BKV Előre)

"Ez a világbajnokság az olimpiai kvalifikáció második állomása. Amennyiben férficsapatunk az előző évi, nem túl sikeres szereplést követően most javítani tud, és a két vb eredményének összegzése alapján az első 27 helyezett közé kerül, akkor a 2008-as pekingi játékokra három versenyzőt kvalifikál a magyar súlyemelés. Erre van esélyünk, de a feladat teljesítéséhez minden versenyzőnknek a maximumot kell kihoznia magából, és a szerencsének is mellénk kell állnia. A nők kvalifikációja a 2006. évi vb-n reménytelenné vált. Nekik már csak a 2008-as Európa-bajnokság marad lehetőségként egyetlen ötkarikás indulási jog megszerzésére" – szolgált magyarázattal Halász István főtitkár az MTI-nek arról, miért van erőteljes "férfiuralom" a Csiangmajba készülő magyar válogatottban.