Rizi most a GSX-R Európa Kupán bizonyíthat…

rizi.JPG

Rizmayer Gábor a Magyar Suzuki ZRT és a Suzuki King Road motorversenyzője, aki az idén már többször, bizonyította tehetségét, az elkövetkező étvégén a németországi Lazusitz Ringen versenyez.

Rizi számára ez az 5. GSX-R Európa Kupa futam, az eddigi eredményei magukért beszélnek, hiszen mint ismeretes a nyitófutamon a valenciai Ricardo Tormo versenypályán 5. lett az elit mezőnyben. A folytatás egy kicsit balul sült el, hiszen Assenban a negyedik helyen motorozott, amikor egy „őrült” Spanyol pilóta egy féktávot rosszul mért fel és egyszerűen kiütötte az addig hibátlanul motorozó Magyar versenyzőt. Az Angliában található Silverstone.-i pályán megvalósult a nagy álom és remekül motorozva, harmadikként látta meg a kockás zászlót. A következő megmérettetésén az olaszországi Misano-ban egy rosszul sikerült rajt után a 14 helyen ért célba, ami nem kis teljesítmény a kiváló mezőny tükrében. Nem csoda tehát, hogy mindenki kíváncsian várja, hogy a németországi futamon milyen eredménnyel zár a Magyar Suzuki ZRT és a Suzuki King Road támogatottja. Eurospeedway nevet viselő aszfaltcsík 2000-ben épült, a világ egyik legmodernebb versenypályája, 120 ezer ember befogadására képes. Rengeteg rekorddal büszkélkedhet például, itt lehet a leghosszabb versenypályát létrehozni, 11,3 km. A motorversenyt egy 4, 265 km-es 6 balkanyarból és 4 jobbkanyarból álló pályán rendezik.
Rizinek  ez a pályakialakítás teljesen új, hiszen a tavalyi versenyidényben motorozott egy Német bajnoki futamon, de akkor egy másik variációban jelölték ki a pályát. Reméljük Rizinek, ez nem okoz gondot.

Team Suzuki