Felemás nap az Eurospeedway-en…

teamsuzuki.JPG

Lezajlottak az első időmérő edzések a németországi Superbike Világbajnokság versenyhétvégéjén. Mint ismeretes Rizmayer Gábor a Magyar Suzuki ZRT és a Suzuki King Road támogatottja valamint a Full-Gas Racing Team két fiatal tehetsége Németh Balázs és Kispataki Viktor képviseli hazánkat a sorozaton.

A mai nap első eseményén a Full-Gas csapat volt érdekelt, ahol igen felemás teljesítményt nyujtottak. Az időjárás nem volt túl kegyes a Superstock 1000-s mezőnnyel, mivel a délelőtti, edzések alatt szinte végig esett az eső így a versenyzők nedves pályán voltak kénytelenek motorozni. Németh Balázst az időjárás nem nagyon zavarta, hiszen a tréninget a 8. helyen zárta, ami fantasztikus teljesítmény a fiatal pilótától. Kispataki Viktor,  még a pálya megismerésével volt elfoglalva, ami meglátszott az eredményén is, hiszen a 29. időt motorozta. A különbség kettejük között nem véletlen, hiszen Balázs az év folyamán két napot töltött az Eurospeedway-en. Az edzések tehát nem voltak hiábavalóak.
A délutáni első hivatalos időmérő tréningen, teljesen száraz pálya fogadta a versenyzőket. Balázs ismét előkelő helyen motorozott, volt 13. helyen is. Az edzést azonban a 18. idővel zárta. Viktor a 30. időt motorozta.

A GSX-R Európa Kupában érdekelt magyar pilóta Rizmayer Gábor késő délután kapott lehetőséget a pálya megismerésére. A Magyar Suzuki ZRT és a Suzuki King Road színeit képviselő versenyző, még soha nem motorozott ezen a németországi versenypályán. A 45 perces kvalifikációs tréningen Rizi 20 kört motorozott. Az utolsó körében megfutotta a legjobb idejét ezzel a 6. helyen zárta az edzést. Annak tudatában, hogy a pálya teljesen ismeretlen volt számára, így a motor beállítása sem volt tökéletes. A holnapi hivatalos kvalifikációkra tehát fel van adva a lecke, mindhárom versenyzőnek.

Team Suzuki