Merész fotókkal hódít a csodaszép ausztrál kerékpáros

nikigudex.jpg

Az ausztrálok számára a sport rendkívül fontos, nagy becsben tartják legjobb sportolóikat, sőt büszkék is rájuk. Különösen, ha amellett, hogy eredményes, még szép is.

Nos, Niki Gudex esetében pontosan erről van szó, hiszen a 29 éves sportolónő amellett, hogy kiváló hegyikerékpáros, nagyon csinos, a férfiak nem kis örömére az ausztrál magazinok egyik kedvenc visszatérő szereplője, ami a képeit látva igazán érthető.

Az Angliában született, s az első éveit Új-Zélandon töltő csodaszép ausztrál sportolónő érdekes módon nem kerékpárosnak készült, a szörf és a snowboard sokáig sokkal jobban érdekelte, olyannyira, hogy gyerekként és tiniként is inkább ezeket gyakorolta.
– Nyaranta sokat gyakoroltam a szörfdeszkán, arról álmodoztam, hogy felnőttként profi versenyeken indulok majd, s egészen tizennyolc éves koromig úgy gondoltam, hogy számomra csak is ez lehet a jövő – mondta nemrégiben a szépséges Niki, aki ebből következően viszonylag későn kezdett el komolyan foglalkozni a kerékpározással, s azon belül is a hegyikerékpárral. Ám mivel a sportmúltja miatt a kondijával, az edzettségi állapotával nem volt gond, így viszonylag gyorsan sikerült utolérnie a saját korosztályát, olyannyira, hogy nem sokkal később már hazája bajnokságán szerepelhetett, majd újabb idő elteltével már mindenki az ő hátát nézte. Így aztán 2003-ban már bekerült a világbajnokságra utazó ausztrál válogatottba, s erről az „előjogáról” azóta sem mondott le.

Közben – mivel a szépsége már korán szembetűnő volt – a modellkarrierjét is elkezdte építeni, még nem volt 16 éves, amikor már divatbemutatókon szerepelt, s mind többször tűnt fel az újságok címlapjain. Az ausztrálok persze hamar felfedezték maguknak, így aztán 2002 óta számtalan szépségversenyt megnyert, beválasztották a világ legszexisebb sportolónői közé, s több mint húsz, világszerte terjesztett magazinban jelentek meg a képei. Ezen a pályán tehát egyértelműen sikeres, ám ő mégis másra vágyik.

– Nagy álmom, hogy ott lehessek az olimpián, most ezért dolgozom – árulta el Niki, aki ausztrálnak tartja magát, de megvan az angol és az új-zélandi állampolgársága is. Az angol mellett svédül és franciául is beszél, s titokban már néhány kínai alapszót is elsajátított, ugyanis bízik benne, hogy jövőre Pekingben ezeknek is hasznát veheti majd.

www.juniorsport.hu