OLLÉ-program: sikeres közbeszerzési pályázat, 225 új pálya épülhet

sostoistadion.jpg

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a hétfői eredményhirdetésen sikeresen zárult az OLLÉ műfüves pályaépítési program közbeszerzési eljárása, ami azt jelenti, hogy 2008 június végéig 129 településen 225 létesítményt adhatnak át.

    Az MLSZ arról is tájékoztatott, hogy egyes pályatípusoknál jelentősen csökkent az építési költség a korábban becsülthöz képest: a nemzetközi szövetség (FIFA) minőségi követelményeinek megfelelő, villanyvilágítással rendelkező nagypályák építési költsége már 106,5 millió forintos nettó összegért megoldható.
    A grund- és iskolai sportpályák esetén az ár szintén az egyedi építési problémák figyelmen kívül hagyásával nagyságrendileg 11,1-14,6 millió forint körül lesz. Egyedül a futsalpályák költsége lehet a vártnál valamivel magasabb, ott ideális körülmények között körülbelül 21,3-22,4 millió forint lesz a nettó ár.
    Az OLLÉ Programiroda a programban résztvevő önkormányzatok számára kedvezményes kamatú hitelt biztosít a Magyar Fejlesztési Bank Rt. "Sikeres Magyarország Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogramja" keretében, amely 15 éves futamidő helyett akár 20 évre is felvehető. A hitel euró alapú, de forintban kerül majd folyósításra és a visszafizetésére is forintban lesz lehetőség, elkerülve ezzel az árfolyamveszteséget, a hitel kamata 6,2-6,6 százalék között lesz.

MTI