Vívó-vb, férfi párbajtőr: nemzetközi érdeklődés a győztes iránt, kapitányi összegzés

kulcsarkrisztian.jpg

Nagy érdeklődéssel faggatták Kulcsár Krisztiánt a győzelme után a nemzetközi sajtótájékoztatón a szentpétervári vívó-világbajnokságon.

A többségében francia illetve orosz újságírók elismerően nyilatkoztak az egész napi szerepléséről, és azt firtatták, hogyan tudott kiélezett helyzetekben sorozatban nyugodt maradni.
   
Az angolul nyilatkozó, mosolygó bajnok elmondta, úgy érzi, nagyon összeszedett volt, igyekezett függetleníteni magát a külső körülményektől.
   
Kérdésre válaszolva elmesélte, hogy a majd kétéves kihagyás alatt nem igazán sportolt.
   
"Hetente, esetleg kéthetente egyszer meglátogattam csapattársaimat, ennyi volt a sport. Úszás, tenisz ilyesmi nem jött szóba, esetleg még a kertészkedés" – tette hozzá.
   
A kezdetekről szólva azt mondta, először úszott, majd öttusázott.
   
"Aztán hamar realizáltam, hogy a futás miatt belőlem nem lesz válogatott, és nagybátyám miatt, meg azért is, mert sok öttusázóból lett vívó, magam is vívónak álltam" – folytatta.
   
Kulcsár 1985-ben kezdett vívni és 1991 óta válogatott.
   
A tájékoztatón szintén megjelent, ezüstérmes Eric Boisse ezúttal háttérbe szorult, noha jó néhány honfitársa volt a teremben.
   
A verseny után Kulcsár Győző szövetségi kapitány kiemelte, számára is nagyon nehéz volt a nap, a pást mellett ülve, nem volt egyszerű átélni az egytusos győzelmeket. Megjegyezte, hogy Kovács Iván is jól vívott, amit jelez a címvédő legyőzése. Leginkább azonban azt tartotta fontosnak megjegyezni, hogy a csapat négy tagja egy éve csak azért dolgozik, hogy kiharcolja az olimpia részvételt.
   
"Ezért mindent elviselnek, még az én nagyon kemény edzésmódszereimet is. Magával a sok munkával egyébként nincs baj, csak hát nem fiatalemberekről van szó. Remélem, hisznek abban, amit csinálunk."

MTI