Benedek és Paksy nem tart a riválisoktól

paksy.jpg

A négyszeres kajak világbajnok Bendek Dalma ezen héten kezdte meg a felkészülést Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjával a pekingi olimpiára.

Páros partnere, Paksy Tímea jövõ hétfõn csatlakozik a csapathoz, ám e naptól kezdve véd és dacszövetségben együtt töltik majd mindennapjaikat az örkarikás játékok végéig, és állnak elébe, ha a Janics Natasa, Csipes Tamara párossal, avagy – nagyobb, de nagyon kevéssé valószínû fordulat esetén – a Kovács Katalin, Janics Natasa duóval kell is megküzdeniük. – Egy hetet voltam csak a Balatonnál, amúgy itthon pihentem, mert az is különleges élmény volt, hogy huzamosan a saját ágyamban alhattam – mondta Benedek Dalma szeptemberi menetrendjérõl, amely az egyetlen pihenéssel töltött hónapja volt az évben. – Máskülönben van egy új kiskutyánk, Moris, a mops, és õt sem akartam magára hagyni, úgyis megyek eleget az olimpiáig.Hogy merre és hová, arra máris kész az ütemterv:- Két hét pesti készülés után irány Tata, ahol a súlyzózás mellett már úszás és sok-sok futás is vár ránk. Aztán egy hosszabb tanmedencés idõszak következik, majd február végétõl San Diegóban készülünk. A melegvízi edzõtáborozás az idén tovább tart majd, legalábbis ezt ígérte Kati néni. A hazai válogatók és az Eb után pedig Nanjingban l! esz az a kklimatizációs edzõtábor az olimpia elõtt.
 
Benedek legutóbb Pekingben ragadott lapátot, ám miután az augusztusi elõolimpián a hangsúly elsõsorban a terepszemlén és a körülmények kipuhatolásán volt, az idény elemzésére is jutott idõ:- Páros társammal Paksy Timivel Kínában tüzetesen átbeszéltünk mindent, és kiderült, az Eb-gyõzelem után mindketten kudarcként fogtuk fel a K-2-es világbajnoki második helyét. Ugyanakkor az is kiderült, hogy egyformán azt érezzük, vannak még tartalékaink, ezért megfogadtuk, hogy kitartunk egymás mellett.
 
A konkurencia „szervezkedésével” kapcsolatos és szorosan ide kapcsolódó hírt, miszerint Janics Natasa az ifjú Csipes Tamarával készül új párost alkotni, eképp kommentálta:- Nem ér meglepetésként, hogy Natasa is próbál több lábon állni. Mi egyébként Timivel azt hittük, valamiképp újra összeül a Kovács-Janics páros. Vagyis eleve úgy gondoljuk, hogy ha olimpiát akarunk nyerni, itthon a legjobbnak tetszõ ellenfeleket is meg kell vernünk.
 
Az idei kvalifikációs vb-n a páros mellett négyesben még egy olimpiai számot teljesítõ (és ugyancsak ezüstérmet szerzõ) Benedek Dalma amúgy bízik abban, hogy számára is megmarad két – gyõzelmi &nd! ash; es& eacute;ly a pekingi olimpián:- Az Eb-n még nem én ültem a négyesben, és akkor másfél másodpercet kaptak a lányok a németektõl. Ezt velem a vb-ig lefaragtuk a felére, míg az elõolimpián már csak négytizednyi elõnye maradt riválisainknak. Az a teóriánk, hogy a németek számára ez a maximum, mi pedig folyamatos fejlõdéssel elcsíphetjük õket. NévjegyBenedek DalmaSzületési hely, idõ: Budapest, 1982. február 21.Egyesület: DunaferrEdzõ: Fábiánné Rozsnyói KatalinNevelõedzõ: Agócs MihályKiemelkedõ eredményei: 4x vb-1. (2003: K-2 1000m, 2006: K-1 500 m, K-1 1000 m, 2007: K-4 1000 m), 2x vb-2. (2007: K-2 500 m, K-4 500 m), 2x vb-3. (2005: K-4 500 m, K-1 1000 m), 5x Eb-1. (2004: K-2 500 m, 2006: K-1 500 m, K-1 1000 m, 2007: K-2 500 m, K-4 1000 m), Eb-2. (2005: K-4 500 m)

www.kajakkenusport.hu