Corinna Schumacher és a lovai

corinnaschumacher.jpg

Amikor annak idején Michael Schumachert megkérdezták mit fog csinálni a visszavonulása után, ő azt válaszolta, hogy a feleségének fog segíteni istállófiúként. Természetesen ez csak vicc volt, ám az igaz, hogy Corinna szenvedélye a lovaglás.

Corinna gyerekkorában találkozott először egy lovaglással, amikor volt egy kis pónijuk. Ezután azonban eltávolodott a sporttól és csak öt évvel ezelőtt kezdett el komolyabban foglalkozni vele. Mindig is szerette az állatokat és azon belül a lovakat, de tartott is tőlük – egészen addig, amíg egy alkalommal el nem kísérte férjét Dubaiba, ahol egy ismerősük ménest tartott. Az ismerős megkérdezte, hogy nincs-e kedve lovagolni. "Melegvérű, nyugtalan lovak voltak, így egyáltalán nem volt élvzetetes lovagolni rajtuk. De volt a ménesben egy quarter ló, amit azért tartottak, hogy a kiegyensúlyozott természetével megnyugtassa a többi lovat." – mesélte Corinna egy lovaglással foglalkozó honlapnak – "Azt mondtam, hogy ezen a quarter lovon szeretnék lovagolni. És ezeken a csodálatos teremtményeken keresztül fedeztem fel ismét a lovaglás szeretetét. A quarter lovak nélkül soha nem kezdtem volna el lovagolni." (Megjegyzés: az amerikai quarter egy ló fajta, amely nyugodt természetéről híres.)

Corinna új hobbiját férje, Michael is támogatja – olyannyira, hogy Svájc legmodernebb western lovas komplexumát építtette fel neki Givrinsben. A létesítmény rögtön igen népszerű: itt edz a svájci western lovas csapat és minden évben itt rendezik a SwissSlide elnevezésű versenyt, amely azonnal nagyon látogatott lett. Idén az okozott gondot a szervezőknek, hogy annyian jelentkeztek, hogy nem tudtak minden nevezést fogadni. Azonban a westernlovas szövetség szabályzata szerint minden nevezést kötelesek regisztrálni, emiatt az a megoldás született, hogy néhány versenyszámot töröltek a programból.
A CS Ranch (így hívják Corinna givrinsi lovas komplexumát) szakmai irányítását az ausztrál western lovas világbajnok, Martin Larcombe végzi.

Corinna kedvenc lova a vicces nevű Arc Please Pass The Gin, akit röviden csak Ernie-nek hívnak. "Ezek az állatok annyira nyugodtak, hogy nem kell aggódnom amikor a gyerekeim is velem vannak az istállóban és ott tombolnak." – mondja – "Ernie sosem vadulna meg, még akkor sem, ha megijesztik. De sokáig is kellett keresnem a megfelelő lovat. Végül Amerikában találtunk rá."

Nemcsak Corinna, de kislánya, a jelenleg 10 éves Gina Maria is szenvedélyes westernlovas. Akárcsak édesanyja, ő is részt vesz versenyeken – legutóbb például 6. lett a rookie kategóriában, s ebben az a nagy szó, hogy rajta kívül felnőttek vettek részt a megmérettetésen.

www.f1bulvar.blogol.hu