Alba Volán-ügy: hibáztak a székesfehérváriak és fellebbeznek

foci2.jpg

Budapest, 2007. október 8., hétfő (MTI) – Id. Ocskay Gábor, az Alba Volán jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatója elismerte, a klub hibázott, amikor az előírtnál kevesebb játékossal jelent meg a HC Csíkszereda elleni három bajnokin, ami miatt a magyar szövetség (MJSZ) versenybírósága – első fokon – kizárta a címvédőt az ob I-ből.

" Hat-hét játékos sérülés, illetve iskolai elfoglaltság miatt nem utazott el Erdélybe. A csapat vezetői hibáztak, mert ha tudták, hogy nincs meg a létszám, akkor ezt jelezni kellett volna az illetékeseknek. Nem akarom a felelősséget egy vagy két személyre hárítani, ebből a botrányból én is kiveszem a részem. A ma délutáni elnökségi ülésen sok minden eldől" – mondta Ocskay az MTI-nek, aki arra a kérdésre, hogy fellebbeznek-e, egy napot aludva a történtekre, már egyértelműen igennel válaszolt.
    "Vannak irigyeink. Mi az elmúlt évtizedben megpróbáltunk valamit tenni a magyar hokiért. Annak a válogatottnak, amely a világ élmezőnyébe kíván jutni, az Alba Volán adja a gerincét. Nem kevés energiát, pénzt beleölve kiharcoltuk, hogy indulhassunk a hazainál sokkal erősebb osztrák bajnokságban is, remélve, hogy ez is segít a fejlődésben" – tette hozzá.
    Ocskay Gábor megjegyezte, kedd délután az Alba Volán sajtótájékoztatót tart.
    A csapat csütörtökön, pénteken és vasárnap a HC Csíkszereda otthonában lépett volna fel, de a fehérváriak nem jelentek meg a minimálisan előírt 15 fővel, pedig ezen feltétel teljesülése nélkül ob I-es találkozót nem lehet megkezdeni. A vasárnapi összecsapás ráadásul Magyar Kupa-negyeddöntő is lett volna, így elmondható, hogy a Volán – szintén címvédőként – kiesett az MK-ból.
    "A Magyar Kupa négyesdöntőjének időpontjában, decemberben három osztrák bajnokink lesz, így nem is tudtunk volna a legerősebb összeállításban pályára lépni akkor" – mondta Ocskay.
    Lévai József, a versenybíróság elnöke a távirati irodának úgy nyilatkozott, a versenyszabályzat egyértelműen fogalmaz, a testületnek mérlegelési joga nincs, és a kizárásról már értesítette az illetékeseket. 
    "Amennyiben egy csapat a bajnokság, illetve az MK során – a döntő mérkőzésekig – háromszor, vagy egy csapat ellen kétszer nem áll ki, a versenybíróság – a vele szemben elért eredmények egyidejű törlésével – a bajnokságból, illetve az MK-ból kizárja. A kizárás ellen – a versenykiírásban megszabott kezelési díj befizetésének igazolása mellett – írásban lehet az elnökséghez fellebbezéssel fordulni. Amennyiben az elnökség helyt ad a fellebbezésnek, a versenybíróság haladéktalanul kiírja az elmaradt és pótolandó mérkőzés(ek) helyét és idejét" – áll a versenyszabályzatban.

MTI