Ausztrál Nagydíj: "hideg" futam lehet

talmacsigabor.jpg

A három, talán legizgalmasabb futam következik a nyolcadliteresek számára a gyorsaságimotoros-világbajnokságon: Talmácsi Gábor kilenc ponttal előzi meg csapattársát, a spanyol Hector Faubelt és a vasárnapi ausztrál GP-n már sok minden eldőlhet.

    "Nagyon kemény versenyre számítok és a meteorológiai előrejelzések szerint a motorosoknak a legrosszabbra kell felkészülniük" – mondta Stefano Favaro, az Apriliával versenyző magyar motoros menedzsere. "A jóslatok szerint nagyon hideg lesz, nem több nyolc-tíz foknál és eső is lehet. Gábor jelenleg Thaiföldön pihen, aztán Kuala Lumpuron keresztül indul Ausztráliába. Már alig várja, hogy ismét motorra ülhessen. Természetesen a lehető legjobb eredményt szeretné elérni. Mindenesetre, vasárnap este már jóval okosabbak leszünk."
    A Phillip Island-i pálya hossza 4,448 km, amelyet két bal- és öt jobbkanyarral nehezítettek meg. Tavaly Talmácsi Gábor – még a Hondával – a kilencedik helyen végzett.
    A gyorsaságimotoros-vb menetrendje:
október 14.: Ausztrál Nagydíj, Phillip Island
október 21.: Malajziai Nagydíj, Szepang
november 4.: Valenciai Nagydíj, Valencia
    A pontverseny állása (125 kcm): 1. Talmácsi Gábor (Aprilia) 229 pont, 2. Héctor Faubel (spanyol, Aprilia) 220, 3. Kojama Tomojosi (japán, KTM) 156

MTI