Strandfoci profiknak és amatőröknek

strandfoci.jpg

Két jelentős strandlabdarúgó-bajnokság zajlik majd a nyáron Magyarországon, az elsőn profi csapatok vehetnek részt, a másodikra pedig amatőr együttesek is nevezhetnek.

A nyári programról tartott sajtótájékoztatón kiderült, a profi sorozat három állomásból áll majd, júniusban 11-12-én, illetve 18-19-én Százhalombattán rendezik az előcsatározásokat a meghívott nyolc csapat számára, a 22-i nyíregyházi döntőben pedig a négy legjobb szerepelhet.
   
Jórészt ezt követően kerül sor a Nestea Grand Prix-szériára, melynek fináléjába nyolc csapat jut be.
   
A program: Nyíregyháza (június 20-21.), Fonyód (június 27-29.), Tiszakécske (július 4-6.), Tiszafüred (július 11-13.), Abádszalók (július 18-20.), Balatonboglár (július 25-27.) Balatonlelle (augusztus 1-3., DÖNTŐ)
   
A sajtótájékoztatón Bódi Attila szövetségi edző értékelte a válogatott vb-selejtezős szereplését. A magyar csapat a csoportjából továbbjutott a bendormi tornán, de a nyolcaddöntőben 4-1-re alulmaradt a csehekkel szemben. Bódi szerint nem is lett volna reális kiugró eredményt várni, a strandlabdarúgás ugyanis itthon szezonális tevékenység, részben futsalosok részvételével, míg egyes országokban fedett csarnokokban, homokon egész évben gyakorolhatnak a legjobbak.

MTI