Löwnél Helmes is képben

image

Joachim Löw úgymond túlbiztosítja magát, nem elég neki Mario Gomez, de mivel Miroslav Klose megsérült, egyre gyakrabban gondolkozik el azon, hogy a nyári kontinensbajnokságon igényt formál Patrick Helmes szolgálataira is.
A Wolfsburg csatára elég tekervényes utat járt be, hiszen Felix Magath edzővel nem volt éppen ideális a viszonya. A közismerten rigolyás mester emiatt hónapokon keresztül csakis a kispadon mutatott neki helyet. Aztán a köztük lévő fagyos hangulat oldódni kezdett, ebből következően Helmes egyre több játéklehetőséghez jut, és azzal él is.
Per Mertesacker, az Arsenal középső védője meg is jegyezte, nem érti, Helmest miért nem szerepeltetik többet a Wolfsburgban, hiszen nála jobb támadót el sem tud képzelni.
– Nagy luxus egy ilyen játékost "jegelni" – nyilatkozta korábban a jelenleg sérült angliai légiós Mertesacker, aki kulcsszerepet játszhat a német védelem tengelyében a kontinenstornán.
– Valóban úgy látom, hogy Helmes egyre inkább formába lendül, és a bő keretemben valószínűleg figyelembe veszem őt. Talán még az is elképzelhető, hogy közvetlenül az Eb-rajt előtt Gdanskba is velünk tart, de ez attól is függ, hogy Klose állapota javul-e – mondta Löw, a Die Mannschaft szövetségi kapitánya.