Lécz Gergő Tápióbicskén versenyzett

image

Április 1-én, vasárnap Tápióbicskén rendeztek motocross versenyt, melyen rajthoz állt Lécz Gergő, az OXXO Energy Drink pilótája is. Bár komoly ellenfele nem volt Gergőnek, végre versenykörülmények között edzhetett, így mindenképp érdemes volt elindulnia.

"Az idei évben, egy kicsit késve kaptam meg az edzőmotoromat és a motoros edzésekkel egy kicsit lemaradtam –meséli Gergő -. A monori versenyen szerettem volna indulni, hisz sok külföldi versenyző illetve a hazai ellenfeleim közül is jó páran indultak, de némi gond keresztbe húzta a tervet. A soron következő versenyen, Tápióbicskén már mindenképpen akartam menni, és végre a motor is összeállt. A versenyt mindenképpen csak egy komolyabb edzésnek szerettem volna felfogni, hisz verseny körülmények között még akkor is jobb edzeni, mint egyedül, ha nincs is komoly ellenfél.  A verseny napján eléggé fújt a szél, sokszor meg kellett gondolni, hogy bevállaljak egy-két nagyobb ugratót. Az első futamban másodiknak jöttem el a starttól, a kör befejezésével sikerült átvennem az első helyet, amit meg is tartottam a leintésig. A pálya talaja eléggé mély volt, így lehetőség nyílt arra, hogy többféle nyomvariációt kipróbáljak. A második futamban sikerült elhoznom a startot, igyekeztem megnyomni az elejét, majd ráállni a saját tempómra, ami ki is tartott a futamban.
Az edzőmotorommal indultam, ami sajnos az első futam közepétől eléggé gyengülni kezdett, így a második futamban mindenképpen spórolni kellett vele! Eredményesnek éreztem a versenyt, végre sikerült versenykörülmények közt motorozni, bár egyedül voltam profi! A héten a csapatom, a KTM Gödöllő átnézi a motoromat, és bízom benne, hogy az időjárás is kedvezőbbre fordul, hogy folytathassam az edzéseket!
Köszönet a támogatóimnak, valamint a KTM Gödöllőnek, hisz az elmúlt hetekben rengeteg segítséget kaptam, hogy a motorom mindig harcra kész legyen! "