A McLaren fejlesztésekkel növelné az előnyét

image

A McLaren csapat vezetője, Martin Whitmarsh szerint nem engedhetik meg maguknak, hogy pihenjenek, ezért ha továbbra is a mezőny élén akarnak maradni, nem hagyhatják abba az MP4/27-es autójuk további fejlesztését.
A közvélemény szerint jelenleg a McLaren csomagja a legjobb, amit az Ausztrál és a Maláj Nagydíjakon kibérelt első rajtsorok is bizonyítanak, így nem csoda, hogy két futam után a wokingiak vezetik a konstruktőri ponttáblázatot és a Kínai Nagydíjon meglehet a csapat 150. pole pozíciója is.
„A 150. pole pozíció nagyszerű eredmény lenne, de sok minden megtörténhet még addig” – nyilatkozta Whitmarsh a Sky Sportnak. – „Kína előtt három hét szünet van és a többi csapat is keményen készül, hogy javítsa az autóját, így mi is. A helyzet pedig egyszerű: aki a legnagyobb javulást tudta elérni, az könnyen a csoportja élére ugorhat.”
Whitmarsh azonban elárulta: az első két futamon nyújtott remek teljesítmény ellenére is tudják, hogy mely területeken kell még fejleszteni az MP4/27-es versenyautójukat. „Nem vagyunk önteltek, ezért tudjuk, hogy hol is kell még teljesítményt nyernünk, és szerencsére van ilyen terület. Ez azonban még a jövő zenéje, de most nagyon elégedettek vagyunk azzal a programmal, amit összeraktunk.”