Vajon mi kell még Koemannak?

image

A többek között a Barcelonában is bizonyított egykori kiváló labdarúgó, Ronald Koeman meglepő értékítéleteiről híres. Vagy éppen hírhedt. Most éppen egy sikerrel megvívott holland bajnoki találkozó után esett neki az egyik játékosának.
Ronald Koeman a Feyenoord szakvezetője, és a NAC Breda ellen 3-1-re megnyert bajnokit követően jó alaposan ráhúzta a vizes lepedőt John Guidettire. Az egyszeres svéd válogatott játékos, akit a Manchester City-től vett kölcsön a Feyenoord, ugyan semleges megfigyelők szerint kifejezetten jól futballozott, de nem nyerte el a mestere tetszését.
– Guidetti azt hiszi, hogy ha a City-ben játszott, akkor nálunk mindent megengedhet magának – nyilatkozta Ronald Koeman. – Olykor ő volt az akadály a gépezetben, a fogaskerekek pedig amúgy jól forogtak. Guidetti viszont olyan egyéni, önző futballt ad elő, amivel sokszor megakasztja a támadásainkat.
Ez a leteremtés már csak azért  is fura, mert Guidetti eddigi 21 tétmérkőzésén tizenkilenc gólt lőtt Feyenoord-színekben, azaz aligha fogható rá, hogy egy hasznavahetetlen labdarúgó lenne.