Interjú Mads Ostberggel

image

Mads Ostberget felvillanyozta a Portugál Rallyn elért második helyezése, Mikko Hirvonen kizárásával azonban már nyertesként ünnepelhetett. A norvég pilóta a wrc.com-nak elárulta, hogy boldog, ám nem így szerette volna megszerezni élete első világbajnoki futamgyőzelmét.
Milyen érzés volt megszerezni első futamgyőzelmedet a rally világbajnokságon?
"Nem így szerettem volna megszerezni az első győzelmemet, bár ez nem igazán változtat semmin. Jó verseny volt, elégedett vagyok a teljesítményemmel és az azzal elért második helyezéssel. A következő alkalommal már szeretném úgy megnyerni a versenyt, hogy én vezetem a futamot."
Hol voltál mikor megtudtad, hogy Mikkot kizárták?
"Vacsoráztunk és ünnepeltük az eredményt a csapattal, aztán halottam a pletykát és kaptam néhány szöveges üzenetet is. A csapat tisztában volt vele, hogy a rendezők megbeszélést tartanak, de amikor megkaptam az első hivatalos információkat elég furcsán éreztem magam."
Beszéltél a történteket követően Mikkoval?
"Vasárnap este beszéltem vele. Azt mondta, hogy ő elvégezte a feladatát, ezek a dolgok pedig csak megtörténtek. Udvarias volt és gratulált, de ez nem lepett meg mivel ő mindig nagyon kedves, ezért erre számítottam. Szerettem volna beszélni vele, hiszen ez egy nehéz helyzet volt és egyikünk sem tehetett semmit."
Mi a helyzet az első helyért járó trófeával, megkaptad már?
"Mikko nagyon készséges volt és otthagyta nekem a szállodában. en még néhány napig Portugáliában maradok ezért azt mondta, hogy a szálloda recepcióján félre tették számomra és ott bármikor megkaphatom."
Ez a győzelem megadta számodra a kezdőlökete az év hátralévő részére?
"Természetesen és remélem az eredmények segíteni fognak benne, hogy összeálljon az idei költségvetés, jelenleg ez a legfontosabb dolog."
Mennyi önbizalmat adott számodra a Portugáliában elért eredmény?
"Most már tudom, hogy nehéz körülmények között is megállom a helyem, ezért boldog vagyok. Az önbizalmammal eddig sem volt probléma, de már készen állok, hogy több kockázatot vállaljak. Nyilván nem szeretnék balesetet szenvedni, viszont úgy érzem, hogy még nagyobb teljesítményre lehetek képes."