Rajongók faggathatták Fernando Alonsót

image

Néhány hete Fernando Alonsót is beszippantotta a közösségi oldalak örvénye, létrehozott egy Twitter-profilt (@alo_oficial), hogy közvetlen kapcsolatot tudjon tartani rajongóival. Gyakran osztja meg itt történeteit, anekdotáit és mindennapi életének pillanatait is.
Bebizonyosodott, hogy hihetetlenül  népszerű, kevesebb, mint egy hónap alatt 300 000 követőre tett szert. Most lehetőség nyílt arra, hogy Fernando válaszoljon a rajongók által feltett kérdésekre, olyan volt ez, mint egy virtuális sajtótájékoztató, melynek összefoglalóját – szemezgetve a legjobb kérdések közül – a spanyol pilóta feltöltötte a www.fernandoalonso.com című weboldalára.
Cristian Garcia: "Mi a helyzet az asztúriai zöldbabpörkölttel?"
FA: "Amit anyukám csinál, az csodálatos! Nem ez a kedvencem, de nagyon hiányzik."
Ivan Ibarra: "Szeretném tudni, hogy viszed-e magaddal a Playstation-öd, ha a különböző versenypályákra utazol"
FA: "Természetesen, kifejezetten, ha Európán kívülre kell utaznom: mindig velem van a Playstation és a számítógépem, persze játékokkal együtt."
Marcos Huerta: "Szeretném tudni, hogy mit éreztél, amikor először nyertél a gokartban és a Forma-1-ben"
FA: "Hogy őszinte legyek, nem nagyon emlékszem az első gokartos győzelmemre: nagyon kicsi voltam. Ami a Forma-1-et illeti, nagyon boldog voltam és büszke, mert tudtam, ez olyasvalami, amire egész életemben emlékezni fogok."
Sal Castaneda: "Mik a kedvenc ételeid a különböző országokban, ahová ellátogatsz?"
FA: "A csapat szakácsai általában ugyanazokat az ételeket készítik el minden versenyhétvégén, akárhol is legyünk: a diéta alapja a tészta, a zöldségek, a hús, a hal és a gyümölcs. A pályán kívül általában japán étterembe szoktunk menni, de nagyjából ennyi: ellenőrzés alatt vagyunk!"
Javier: "Mit tehetünk, hogy győzelemhez segítsük a Ferrarit?"
FA: "Már mindent megtettetek, amit tudtok azzal, hogy mindig biztosítotok támogatásotokról. Valószínűleg ez a csapat legnagyobb erőssége: a jó és a rossz pillanatokban egyaránt számíthatunk a rajongók támogatására a világ minden tájáról."
Samuel Travieso: "Szeretném tudni, hogy miért gondoltad meg magad tíz év után a  Twitterrel és a Facebookkal kapcsolatban"
FA: "Az utóbbi hónapok elég zűrzavarosak voltak, teljesen mindegy, hogy hol voltam, kivel és miért. Mindenki úgy érezte, joga van erről beszélni, még akkor is, ha nem igaz és ez összezavarta a karrieremet követő rajongókat. Ezen felül azt hiszem, hogy szórakoztató dolog a közösségi médiát haszálni. A saját szemszögömből tudom megmutatni, amit utazásaim során látok vagy az edzés alatt történik velem és akárki elolvashatja, akit érdekel. Az is igaz, hogy Raquel del Rosario rég óta próbált meggyőzni, hogy megtegyem ezt a lépést: tudja, hogy milyen igényes és professzionális egy pilóta élete és milyen keveset tudnak rólunk."
Josa Sosa Canela: "Szeretném tudni, hogy hogy az ördögbe sikerül mindig motiváltnak lenned, még a legkétségbeesettebb helyzetben is"
FA: "Minden reggel úgy kelek fel, hogy nyerni akarok. Ugyanezt érzem egyébként minden sporttal, a versenyekkel és azokkal a játékokkal kapcsolatban is, amikkel játszok."
Miguel Gordon: "Szeretném tudni, hogy 45 évesen is fogsz -e versenyezni. A Forma-1 nem lesz ugyanaz Fernando nélkül."
FA: "Addig folytatom a versenyzést, amíg elég versenyképesnek érzem magam, képes vagyok nyerni és segíteni a csapatot. Remélem, hogy még sokáig így lesz."
Fabio Bonomo: "Mire gondolsz a pályán?"
Fa: "Az attól függ. Általában a következő kanyarra, hogy hogyan kellene gyorsabban bevenni, mint az előző körben. Ugyanakkor igaz, hogy néha a tesztek vagy a hosszabb etapok alatt gondolok olyanokra is, hogy az egyik nap ezt vagy azt fogom csinálni vagy el kellene intézni az útlevelem vízumát a következő utazáshoz… Tényleg mindennapi dolgokra."
Augustin Rodriguez: "Mire gondolsz a rajt előtt?"
FA: "Egy sor összehangolt műveletet tanultunk meg a kuplunggal, a gázpedállal, a sebességváltóval és a KERS-szel kapcsolatban, valamint van egy elképzelésünk is arról, hogy milyen ív mentén vegyük be az első kanyart. Semmi másra nincs idő gondolni."
Manuel Navas Flores: "Szeretnék valamit megtudni a teherautósofőrökről. Semmit sem tudok róluk."
FA: "Ha azokra gondolsz, akik a csapat teherautóit vezetik, ők tényleg dolgos emberek. Már egy héttel a verseny előtt elindulnak, amikor odaérnek a pályára, felépítik a motorhome-ot és előkészítik a garázst, hogy minden készen legyen, mire a csapat többi része megérkezik."
R. Castillo: "Hány üzenet származik Fernandótól és mennyi a kommunikációs menedzsertől?"
FA: "Minden üzenet a sajátom. A jók is és a borzalmasak is: Senki másnak nem hagyom, hogy írjon helyettem."
Christian Garcia: "Kíváncsi vagyok, hogy mennyi egy adott ingerree adott reakcióidőd."
FA: Például, ha a rajtnál a lámpákat vesszük, az utolsó bajnokság átlaga 185 ezred körül volt. Ha gyakorlom, még gyorsabban is megy."
Mag: "Mit tetováltattál a válladra?"
FA: "Minden tetoválásnak mélyebb értelme van az ember számára és egy bizonyos értelemben nincs semmi jelentősége. Nem az esztétikum a lényeg, hanem hogy segítse az embert. Minden tetoválásomat jól átgondoltam, a helyét és a jelentőségét is. Hogy kielégítsem kíváncsiságod, néha megnézem a fotót, hogy mi is van ott. Az egyetlen dolog, amit elmondhatok, hogy minden, ami a bőrömön van a családom, a múlt és a jelen tiszteletére került oda."