A Viper visszatér

image

A Chrysler már az idei évben visszatér az endurance versenyzéshez, miután a gyártó bejelentette az idei ALMS versenyprogramját.
Az SRT Viper Racing várhatóan az év közepe táján fog bekapcsolódni a versenyzésbe.  Az autó pedig az új SRT Viper GTS-R lesz, melyet a tegnapi nap folyamán tartott New Your Auto Show-n jelentettek be hivatalosan.  A Chrysler a Riley Technologies-el összeállva tervezte meg a dizájnt, valamint építette meg az autót az elmúlt két év folyamán. A csapat máris bejelentette pilóta trióját név szerint Kuno Wittmer, Dominik Farnbacher és Marc Goossens személyében.
„A Viper történelmének mindig is egy fontos része volt a versenyzés, de nem csak a versenypályán elért győzelmei miatt, hanem ezáltal az utcai autókon végzett folyamatos fejlesztések eredményeképpen is. Az új 2013-as SRT Viper modellek pedig ezen munka gyümölcsei.” – mondta  Ralph Gilles a Chrysler SRT csoportjának elnök vezérigazgatója. Majd hozzátette-„Most az új csapatunk és a GTS-R bemutatásával, izgatottan és büszkén kezdjük el írni a Viper versenytörténelmének újabb fejezeteit.”
A Viper dominált a GT osztályok versenyein majd egy évtizeden keresztül mind az ALMS szériában mind Le Mansban. A legendás 24 órás viadalt 1998-tól 2000-ig minden évben megnyerték. Az eredeti GTS-R az 1996-os szezonban debütált.
„Nem hiszem, hogy eltúloznánk annak jelentőségét, hogy az SRT Viper visszatért a GT versenyzés legmagasabb szintjére.”- mondta az ALMS elnöke Scott Atherton
„ A Chrysler csoportnak egy hosszú, eseménydús, sikeres történelme van az ALMS-ben. Nehezen tudnánk annál jobb forgatókönyvet találni, mint hogy ez a márka bemutatja az új utcára szánt valamint a versenypályára szánt autójának verzióját is. Milyen csodás módja ez az SRT Viper visszatérésének a versenyzésbe.” – fejezte be mondandóját az elnök.