Dobrádi célja a 2016-os olimpiai részvétel

image A tehetséges ökölvívó, Dobrádi Zsolt még a tavaszi edzőtáborban betegedett le. A fertőző agyhártya- és agyvelőgyulladással kezelt sportoló ma a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt megrázkódtatásairól.


A magyar válogatott tagja egy tavaszi edzőtáborban lett rosszul, majd az orvosok megállapították, hogy nagy a baj. A még mindig lábadozó Dobrádi azonban néhány héten belül már ismét edzésbe állna, célja pedig az, hogy kijusson a 2016-os riói olimpiára. 
„A fejem és a jobb térdem még mindig fáj, a fertőzés oda húzódott” – mondta a 21 éves sportoló. „Szédülök, kicsit gyengének érzem magam. Már otthon lábadozom, az állapotom pedig napról napra egyre jobb. Nincs maradandó sérülésem, az orvos szerint a leleteim nagyon jók, de visszatérésemről majd a sportorvosok döntenek. en egy-másfél hónap múlva már szeretnék ismét edzésbe állni.”

A KSI versenyzőjét Tatáról szállították kórházba – ahol az orvosok nyolc napig tartották altatásban –, kontrollvizsgálatra pedig május 4-én kell visszamennie, ahol az orvosok majd többet tudnak mondani visszatérésének lehetséges időpontjáról.

Dobrádi a műsorban felidézte az edzőtáborban történteket is: „Szerda reggel már lázam volt, ezért elmentem a gyógyszertárba lázcsillapítóért, majd a tatai doktornő injekciót és gyógyszereket adott, amik nem használtak. Ekkor már negyven fok felett volt a lázam. Este még beszéltem szüleimmel, a barátnőmmel, majd tíz óra körül elaludtam.”

„Ezt követően minden kiesett, csak mondták nekem, hogy hajnalban kimentem a mellékhelyiségbe, lázgörcsöt kaptam és elkezdtem dobálózni. Szerencsémre a kecskemétiek edzője, Konkoly István a szomszéd szobában volt és kihívta a mentőket.”

A magyar ökölvívás fiatal tehetsége súlyos betegsége miatt lemaradt a törökországi kvalifikációs tornáról, ahol lehetősége lett volna kvótát szerezni a londoni olimpiára. Mivel idén nyáron biztosan nem lesz ott az ötkarikás versenyen, célja, hogy négy év múlva Brazíliában már szorítóba léphessen.