Szétválnak Korda Erik és Tóth György útjai

image

Több mint 10 együtt töltött év után külön folytatja versenyzői pályafutását Korda Erik és Tóth György, a Korda Racing versenyautójának navigátori ülését a jövőben Czeglédi Péter foglalhatja el.
  
Egy hosszú és sikeres pályafutás végére került pont az idei Aqua-Palace Kupán, ugyanis ez volt Korda Erik és Tóth György utolsó közös versenye a terep-rallye bajnokságban. A páros több mint 10 éven át volt elválaszthatatlan egymástól, Erik és Gyuri számos sikert könyvelhetett el közös pályafutásuk alatt, a Rábaköz Kupán azonban már mindketten más-más oldalán vesznek részt.
 
Korda Erik: – Gyuri pár nappal az Aqua-Palace Kupa után keresett meg azzal, hogy Kovács Miki felkérte, hogy navigáljon neki a kamionban a Selyemút Rallyn és a magyar bajnokság soron következő futamán, a Rábaköz Kupán. Természetesen nem örültem a hírnek, hiszen Gyurival nemcsak az autóban volt remek az összhang, de nagyon jó barátok is lettünk az elmúlt évek alatt. De éppen emiatt meg se fordult a fejemben, hogy akadályt gördítsek csapatváltása elé, ezúton is köszönöm neki a közösen eltöltött éveket, nagyon sok segítséget kaptam tőle a versenyautóban és azon kívül is, valamint sok sikert kívánok neki a továbbiakban is.
 
– Mivel nincs sok időnk a bajnokság második állomásáig, gyorsan új navigátor után kellett nézni. Azt gondolom, hogy az adott helyzetből sikerült kihozni a maximumot és örömmel jelenthetem be, hogy a Rábaköz Kupán napjaink legtapasztaltabb és legsikeresebb navigátorával kezdjük el a közös munkát, vagyis a jövőben Czeglédi Péterrel képviseljük a Korda Racinget és támogatóit a terep-rallye futamokon. Czegót senkinek nem kell bemutatni, többszörös magyar bajnok, több Dakaron és megannyi sivatagi versenyen vett már részt. Fontos volt, hogy jól ismerjük már egymást, a háttérben már évek óta segíti csapatunkat.