Stewart: Öröm nézni Kimi és a Lotus sikerét

image

Jackie Stewart úgy véli, Kimi Raikkonen a hétvégén bebizonyította, hogy még mindig képes vérbeli harcosként küzdeni a Forma-1-ben.
Raikkonen második lett a hétvégi Bahreini Nagydíjon, míg csapattársa Romain Grosjean a harmadik helyen zárt. Nagy siker ez a Lotus csapatnak, hatalmasat léptek előre tavaly óta, és ezt a háromszoros világbajnok legenda, Jackie Stewart sem hagyta szó nélkül, hiszen ő is jelen volt Bahreinben, mint a Lotus tulajdonosának, a Genii Capitalsnak nagykövete, és együtt ünnepelt a csapattal, akik nem örülhettek kettős dobogónak az 1979-es Spanyol Nagydíj óta.
 
„Ez egy valóban remek teljesítmény, egy nagyon jó csapat, akik nagyon jól összejöttek. Nem volt könnyű átvenni a csapatot és összehozni őket, de ez egy nagyszerű teljesítmény volt, és mindenkinek vissza kéne mennie Enstone-ba, hogy boldogan ünnepeljenek” – jelentette ki Stewart, aki Kimi Raikkonent külön dicséretben is részesítette.
 
„Kimi teljesítménye, különösen, miután oly sok ember kételyét fejezte ki a visszatérése kapcsán, csodálatos volt. A legtöbb ember azt hitte, nincs meg a fizikai felkészültsége egy teljes versenyhez. Sok ilyen jellegű hozzászólásnak volt kitéve. Visszajött és válaszol ezekre: még csak a negyedik versenye volt, és egy ponton még a győzelemre is lett volna esélye.”
 
„Ami Grosjeant illeti, aki az első teljes évadát teljesíti, nagyon érett pilótának tűnik. Nem hibázott, elkerülte a bajt. Izgatott vagyok az egész csapat miatt, másrészről pedig Colin Chapman biztosan szívesen tekint le rájuk. (Colin Chapman a Lotus alapítója, 1982-ben halt meg.) Nem voltak sikereik, mióta a csapat felbomlott, így ez most fantasztikus.”
 
Természetesen Eric Boullier a csapatfőnök is elégedett: „Nagyon boldogok vagyunk, mert a csapat nagyon keményen dolgozott. A szezon elején tapasztalt frusztráció végül kifizetődött. Most megkönnyebbültünk, mert bizonyítani tudtunk. Az, hogy mindkét pilótánk dobogóra állhatott, azt mutatja, hogy nagy pontokért játsszuk.”
 
Boullier azt azért nem meri megjósolni, mikorra várható a csapat első ilyen felállásban elért győzelme: „Nem tudom, megvan a potenciál, de nagyon szoros a mezőny idén. Meglátjuk mi lesz, nem akarok ambiciózusabb lenni a kelleténél, de jó, hogy pontokért, dobogóért harcolunk, ha lehetőségünk adódik, azt természetesen megragadjuk. Az egész szezon kihívásokkal teli lesz, hiszen senki nem dominál. Ez azt jelenti, hogy minden verseny nyitott, így remélhetőleg tudjuk majd magunkat olyan helyzetbe hozni, hogy minden versenyen harcoljunk.”